Foto: Publicitātes foto

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) Valstu riska klasifikācijas ekspertu darba grupa šīs nedēļas sanāksmē Parīzē paaugstinājusi Latvijas klasifikāciju par vienu pakāpi – uz 4, informē Ārlietu ministrija.

OECD Valstu riska klasifikācija sniedz vērtējumu par valsts spēju apkalpot savu ārējo parādu. Pavisam klasifikācijā ir 8 kategorijas, kur "0"- augstākais, bet "7"- zemākais rādītājs. Valstu riska klasifikācija tiek veidota kopš 1999.gada un tiek pārskatīti vienu reizi gadā.

Vērtējums tiek balstīts uz neatkarīgu ekspertīzi tehniskā līmenī, kur tiek ņemti vērā dažādi ekonometriskie rādītāji, piemēram, ekonomikas un finanšu reālie kritēriji, laba fiskālā politika, ilglaicīga izaugsme un citi. Izvērtēšanas procesa ietvaros Latvija saviem starptautiskajiem partneriem sniedza informāciju par Latvijas ekonomisko situāciju, uzsverot makroekonomisko statistikas datu pozitīvās tendences.

Ārlietu ministrija norāda, ka klasifikācijas kategorijas paaugstināšana vēlreiz apliecina to, ka Latvijas paveiktais ekonomikas un finanšu situācijas stabilizācijā tiek atzinīgi novērtēts starptautiskajā vidē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!