Foto: F64

Ogres novada dome noraidījusi ieceri par bīstamo atkritumu reģenerācijas uzsākšanu Ogrē, Ikšķiles ielā 4.

Kā informē pašvaldība, domes sēdē piedalījās 15 deputāti. Izskatot SIA "PrintPack Service" iesniegumu, kurā lūgta Ogres novada pašvaldības piekrišana tipogrāfijas krāsu šķīdinātāju reģenerācijas ražotnes izveidei bijušā Ogres trikotāžas kombināta teritorijā, domes lēmums uzņēmumam bija nelabvēlīgs - astoņi deputāti balsoja pret, septiņi deputāti balsojumā atturējās.

Galvenais iemesls uzņēmēju ieceres noraidīšanai saistīts ar risku, ko bīstamu vielu pārstrāde un transportēšana var nodarīt videi. Jāņem vērā arī tas, ka netālu no teritorijas, kurā uzņēmums plānojis izvietot ražotni, atrodas ļoti tuvu Ogres pilsētas stratēģiski nozīmīgs infrastruktūras objekts - Ogres pilsētas notekūdeņu attīrīšanas iekārtas. Arī darba vietu skaits, ko iecerētā ražotnes varētu piedāvāt ogrēniešiem, ir niecīgs - kā skaidroja uzņēmuma pārstāvis, sākumā vispār nevienam no vietējiem darbs netiktu piedāvāts, vēlāk to varētu darīt pāris cilvēku (kopējais ražotnē strādājošo skaits varētu būt līdz pieci).

SIA "PrintPack Service" reģistrēts 2002.gadā. 2013.gadā tas strādājis ar vairāk nekā divu miljonu eiro apgrozījumu un 41 409 eiro peļņu.

90% uzņēmuma kapitāla daļu pieder Lietuvā reģistrētam uzņēmumam "DotPack".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!