Foto: DELFI

Ekonomikas ministrijas (EM) konkursā par tiesībām izvērtēt lēmumus, ar kuriem piešķirtas tiesības pārdot no atjaunojamiem energoresursiem saražoto elektroenerģiju obligātā iepirkuma ietvaros, uzvarējis SIA "PricewaterhouseCoopers", liecina Iepirkumu uzraudzības biroja informācija.

Konkursā pieteicās divi pretendenti – "PricewaterhouseCoopers", kas pētījumu solīja īstenot par 64 650 eiro, kā arī zvērinātu advokātu birojs "BDO Law", kas darbus solīja paveikt par 42 000 eiro.

Lai gan konkursā par uzvarētāju EM sākotnēji pasludināja "BDO Law", jo firmas piedāvājums bija lētāks, 13. martā uzņēmums atteicās no līguma slēgšanas. Tāpēc par uzvarētāju pasludināja "PricewaterhouseCoopers".

Jautājums par obligātā iepirkuma komponenti (OIK) aktualizējās pēc tam, kad izskanēja ziņas par atsevišķu koģenerācijas elektrostaciju neatbilstību Ministru kabineta noteikumiem. Līdz marta sākumam EM atcēlusi atļaujas pārdot elektroenerģiju obligātā iepirkuma ietvaros kopumā 21 koģenerācijas elektrostacijai.

EM līdztekus normatīvās bāzes pilnveidošanai veic auditu sēriju, lai analizētu un vērtētu visu iesaistīto iestāžu un uzņēmēju rīcību un pieņemto lēmumu leģitimitāti. Koalīcija vienojusies radīt augsta līmeņa darba grupu, kas līdz 1. augustam izstrādās rīcības plānu OIK atcelšanai.

"PricewaterhouseCoopers" 2016. gadā nopelnīja 461 tūkstoti eiro, apgrozot 6,8 miljonus eiro. Uzņēmums pieder Ungārijā reģistrētai firmai "PricewaterhouseCoopers Konyvvizsgalo Kft".

Uzņēmuma valdē strādā Ilandra Lejiņa, Ilze Rauza, Jana Smirnova, Lolita Čapkeviča un priekšsēdētāja Zlata Elksniņa-Zaščirinska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!