Viesnīcas "Rīga" rekonstrukciju ir paredzēts uzsākt šā gada oktobrī, kad būs beigusies aktīvā tūrisma sezona un saņemtas visas nepieciešamās atļaujas būvniecības darbu uzsākšanai.
Kā pastāstīja viesnīcas direktore Īvande Pīlāga, viens no pirmajiem rekonstrukcijas darbiem būs pasāžas izbūve, kas savienos Aspazijas bulvāri ar Vaļņu ielu. Kā jau pasāžā, tur paredzēts izvietot dažādas kafejnīcas un veikalus.

Paralēli sāksies arī sporta un atpūtas centra būvniecības darbi. Centrs ir paredzēts tajā vietā, kur Vaļņu ielas pusē ir bijušais saimniecības pagalms. Šis pagalms tiek apjumts ar stiklu, zem kura būs baseins un fitnesa centrs.

Pīlāga norādīja, ka vairāk līdz nākamajai sezonai nebūs iespējams paveikt. Paralēli lielajiem būvniecības darbiem tikšot veikts arī kosmētiskais remonts viesnīcas iekštelpās, pārsvarā konferenču zālē.

Viesnīcas direktore informēja, ka šis rekonstrukcijas etaps izmaksās aptuveni piecus miljonus latu, kurus ieguldīs ēkas īpašnieks AS "Hotel Investments".

Jau ziņots, ka Latvijas Universitāte (LU) un AS "Hotel Investments" kļuvuši par nekustamā īpašuma Rīgā, Aspazijas bulvārī 22, jeb viesnīcas "Rīga" pilntiesīgiem īpašniekiem. Līgums starp Privatizācijas aģentūru (PA), LU un "Hotel Investments" par viesnīcas pārdošanu ir noslēgts. Viesnīcas privatizētāji uzreiz norēķinājušies par nekustamā īpašuma iegādi ar privatizācijas sertifikātiem.

PA valde viesnīcu "Rīga" universitātei un "Hotel Investments" nolēma pārdot par Ls 7 500 000, taču samaksa bija jāveic tikai privatizācijas sertifikātos - par nekustamo īpašumu bija jāsamaksā 267 857,15 sertifikāti. Rēķinot pēc sertifikātu tirgus vidējās pārdošanas cenas, pircējiem viesnīca "Rīga" izmaksāja aptuveni 500 000 latu.

"Hotel Investments" akcionāri nodevuši LU rīcībā gandrīz 50% uzņēmuma akciju, lai kopīgi realizētu viesnīcas "Rīga" privatizāciju. Visas darbības, kas saistītas ar viesnīcas "Rīga" privatizāciju, veic "Hotel Investments".

Pēc Uzņēmumu reģistra apkalpojošās firmas "Lursoft" datiem, LU pieder tikai 1% "Hotels Investments" akciju, taču 48,99% akciju pieder bezpeļņas organizācijai SIA "Latvijas Universitātes fonds" (LUF). LUF ir LU dibināta SIA, kas saskaņā ar Kristapa Morberga testamenta noteikumu pārvalda LU nekustamos īpašumus.

Zviedrijā dzīvojošajam Dikam Enaram Hansonam (Dick Enar Hansson) pieder 24,99% "Hotel Investments" akciju, uzņēmējam Guntim Indriksonam - 22,49% akciju, SIA "Privātais investīciju fonds" - 2,5% akciju. "Hotel Investmens" prezidents un valdes priekšsēdētājs ir Gints Melnalksnis, valdē darbojas arī Viesturs Koziols, Ojārs Josts, Baiba Motūze un Laimdota Šnīdere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!