Piektdien industriālā parka ietvaros Olainē SIA "Noi Baltija" atklāja jaunu saldumu ražotni, kurā plānots izgatavot kvalitatīvas konfektes, arī tā saucamās želejkonfektes, kukurūzu šokolādes glazūrā un dažādu veidu dražejas.
Jaunā saldumu ražotne Olainē izveidota sadarbībā ar Islandes kompāniju "Noi Sirius", kas ir lielākais saldumu ražotājs Islandē ar 70 gadus ilgu pieredzi. "Noi Sirius" pieder 35% Islandes saldumu tirgus.

"Noi Baltija" mērķis ir iekarot lielu daļu Latvijas saldumu tirgus, kā arī eksportēt daļu produkcijas uz ziemeļvalstīm.

50% "Noi Baltija" kapitāla pieder "Noi Sirius", bet pārējie 50% - "Nordic Industries Ltd.". Šīs kompānijas ir arī kapitāla daļu īpašnieki SIA "Nordic Food", kurai pieder saldumu ražotāja a/s "Staburadze" akciju kontrolpakete.

Šobrīd "Noi Baltija" izveidē ieguldīti 850 tūkstoši ASV dolāru, bet nākotnē investīcijas plānots palielināt, klāstīja uzņēmuma pārstāvji.

Firmas prezidents Uldis Vaivars presei pauda, ka uzņēmuma izveidē ieguldītās investīcijas varētu atmaksāties piecu līdz sešu gadu laikā un uzņēmums gadā plāno 500 tūkstošu latu apgrozījumu.

Ražošana sāksies pēc pusotra mēneša un sākumā uzņēmums paredz apgūt Latvijas tigu, kā arī ar laiku eksportēt produkciju uz Igauniju, Lietuvu un, iespējams, arī uz Islandi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!