Foto: PantherMedia/Scanpix
Šā gada otrajā ceturksnī kompromitētas un izķēmotas 629 ".lv" domēna vārdu zonā esošas tīmekļa vietnes, liecina informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" darbības pārskatā par 2017. gada otro ceturksni.

Saskaņā ar "Cert.lv" statistiku, aprīlī kompromitētas un izķēmotas 104 vietnes, maijā - 491, bet jūnijā - 34 tīmekļa vietnes.

Lielo maijā skarto tīmekļa vietņu skaitu "Cert.lv" eksperti skaidro ar to, ka maija vidū automatizēts kiberuzbrukums tika vērsts pret tīmekļa vietnēm, kas izmantoja kāda bezmaksas mitināšanas jeb hostinga pakalpojumu sniedzēja pakalpojumus un netika pienācīgi uzturētas un atjauninātas. Tāpat 300 tīmekļa vietnes tika skartas uzbrukumā citam hostinga pakalpojuma sniedzējam.

No visām kompromitētajām un izķēmotajām tīmekļa vietnēm sešas šādu incidentu pēdējā gada laikā piedzīvojušas atkārtoti.

Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija "Cert.lv" ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kuras uzdevumi ir uzturēt vienotu elektroniskās informācijas telpā notiekošo darbību atainojumu, sniegt atbalstu informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanā vai koordinēt to novēršanu Latvijas IP adrešu apgabalos un ".lv" domēna vārdu zonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!