Foto: DELFI

Ceturtdien valsts AS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) rīkotajā izsolē par 1,054 miljoniem eiro pārdots blakus "Arēnai Rīga" esošais sporta komplekss ar zemi Sporta ielā 13/15.

Izsoles sākumcena bija 994 660 eiro, bet īpašums ir izsolīts par 1,054 miljoniem eiro, sacīja VNĪ pārstāvis Arnis Blodons.

Izsolē piedalījās divi pretendenti - juridiskas personas. Izsoles uzvarētājam par īpašumu jānorēķinās divu nedēļu laikā, tikai pēc tam tiks apstiprināts izsoles rezultāts un tiks atklāts, kas ir uzvarētājs, sacīja Blodons.

Augusta beigās jau bija paredzēta šī īpašuma izsole, taču uz to nebija pieteicies neviens pretendents. Izsoles sākumcena bija 1 213 000 eiro.

Nekustamais īpašums Sporta ielā 13/15 atrodas Rīgas vēsturiskā centra aizsardzības zonā, blakus "Arēnai Rīga". Būves fasāde vērsta pret Skanstes ielu. Objekts sastāv no zemesgabala ar kopējo platību 5995 kvadrātmetri un ēkas ar platību 1932,1 kvadrātmetrs.

Nekustamais īpašums nav apgrūtināts ar spēkā esošiem nomas līgumiem un atrodas jauktas apbūves teritorijā. Izvērtējot šī perspektīvā nekustamā īpašuma daudzfunkcionālās apbūves iespējas, secināts, ka var veikt ēkas demontāžu vai pārbūvi.

Kā ziņots, 2007.gadā valdība nolēma nenodot privatizācijai sporta halli Rīgā, Sporta ielā 13/15.

Privatizācijas ierosinājumu iesniedza privātpersona Jānis Patašnieks un SIA "Arēna Rīga".

Šo īpašumu tobrīd izmantoja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) padotībā esošā profesionālās ievirzes sporta izglītības iestāde - Latvijas Nacionālā sporta skola. Līdz ar to valdība nolēma, ka šis objekts saglabājams valsts īpašumā IZM personā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!