Foto: LETA

Kopsummā par 11,52 miljoniem eiro noslēgušies iepirkumi par ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu 23 Rīgas skolās, apstiprināja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve Sarmīte Baltmane.

Viņa norādīja, ka departaments, kā centralizēta iepirkumu institūcija, veic skolu ēdināšanas pakalpojumu iepirkuma procedūras visu pašvaldības padotībā esošo skolu vajadzībām, kuras kopumā esot 105.

Iepirkumi centralizēti tiek veikti no 2014. gada vairākās kārtās, atbilstoši līgumu darbības termiņiem.

Baltmane skaidroja, ka šis konkurss tika veikts 23 skolu vajadzībām, par katru skolai atsevišķi. Ar uzvarējušo piegādātāju skolas slēdz līgumu uz vienu gadu, ar tiesībām pagarināt darbību uz termiņu, kas nepārsniedz trīs gadus.

Saskaņā ar Publisko iepirkumu likumu, līgumcena tiek noteikta par visiem trim iespējamajiem sadarbības gadiem kopā, taču tiek izmaksāta tikai pēc reālas pakalpojuma sniegšanas. "Piemēram, viena gada līgumcena Rīgas 40. vidusskolai ir 227 848 eiro, kas pareizinot ar trīs gadu periodu veido 683 546 eiro lielu summu bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN). Līgumcenas, savukārt, tiek noteiktas atšķirībā no skolu lieluma un skolēnu skaita tajās," skaidroja Baltmane.

Viņa arī norādīja, ka naudu departaments piegādātājiem pārskaita tikai pēc, nevis pirms pakalpojumu veikšanas, tādēļ, ja kāda skola līgumu ar piegādātāju dažādu iemeslu dēļ nepagarinās, tā paliks departamenta pārziņā un tiks izmantota sadarbības nodrošināšanai ar citu uzņēmumu.

Pakalpojumu nodrošinātāji skolām ir dažādi. Piemēram, iepirkumā par sadarbību ar Rīgas 40.vidusskola uzvarējis uzņēmums SIA "Fristar", iepirkumā par Rīgas 34. vidusskolu SIA "Skolu ēdināšanas serviss" un tamlīdzīgi.

Konkurss, kurš tikai veikts 23 skolu vajadzībām paredzamā līgumcena bija 11,56 miljoni eiro bez PVN, taču pēc iepirkumu noslēgšanās summa paredzēta par 400 000 eiro mazāka - 11,52 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!