Foto: LETA

Valsts nekustamo īpašumu pārvaldītājs "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) izsolīs ēku Vecrīgā, Audēju ielā 7, kurā strādā populārais klubs "Omas briljanta istaba", liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Izsole notiks 16.jūlijā un ēkas sākumcena noteikta 2,496 miljoni eiro.

Personām, kuras vēlas piedalīties izsolē, jāiemaksā nodrošinājums 10% apmērā no izsolāmā nekustamā īpašuma sākumcenas un reģistrācijas maksa 70 eiro apmērā. Par nosolīto nekustamo īpašumu jānorēķinās viena mēneša laikā.

Visām personām, kurām uz nekustamo īpašumu ir tiesības, kas nepieļauj tā pārdošanu izsolē, jāpieteic savas prasības tiesā līdz izsoles dienai.

VNĪ 2012.gada rudenī radās domstarpības ar bijušo ēkas Audēju ielā 7 nomnieku uzņēmumu "MM Trade" – lai gan nomas līgumu VNĪ bija lauzusi, uzņēmums telpas turpināja izmantot, turklāt bija nodevis tās apakšnomā.

Pēc VNĪ apsekošanas ar policijas, apsardzes un zvērināta tiesu izpildītāja piedalīšanos tika panākta vienošanās ar bijušo nomnieku, un uzņēmums nodeva ēku tās īpašniekam – VNĪ. Starp VNĪ un uzņēmumu "Wojo" tika noslēgts telpu nomas līgums un klubam "Omas briljanta istaba" bija tiesības turpināt darbību. Ar šo uzņēmumu "MM Trade" iepriekš bija noslēdzis apakšnomas līgumu.

Nekustamais īpašums Audēju ielā 7, kas ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis ar ekskluzīvu atrašanās vietu, 2011.gada novembrī uz desmit gadiem tika iznomāts uzņēmumam "MM Trade". Noslēgtais līgums paredzēja nomniekam par saviem līdzekļiem veikt elektroinstalācijas, ūdens apgādes, kanalizācijas un siltumapgādes tīklu remontu un uzturēšanu, pirmo 24 mēnešu laikā ieguldot ne mazāk kā 500 tūkstošus latu. Tomēr nomnieks uzņemtās saistības nepildīja un vienlaikus kavēja arī noteiktos nomas maksājumus.

2012.gada martā līgums par telpu nomu tika uzteikts, uz kā pamata nomniekam īpašums bija jāatbrīvo un jānodod atpakaļ īpašniekam.

VNĪ ir Finanšu ministrijas pārziņā. Uzņēmums nodarbojas ar nekustamo īpašumu izīrēšanu, iznomāšanu, pirkšanu, pārdošanu un citiem darījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!