Foto: LETA
No 7. jūnija Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretāra vietnieka un Būvniecības un mājokļu politikas departamenta direktora amata pienākumus pilda Edmunds Valantis.

Iepriekš Valantis bija EM Eiropas Savienības fondu ieviešanas departamenta direktors. Būvniecības un mājokļu politikas departamenta direktora amatam Valantis tika izvēlēts EM rīkotajā konkursā.

Šī gada februārī EM izsludināja atkārtotu konkursu uz Būvniecības un mājokļu politikas departamenta direktora amatu.

Vēstīts, ka pagājušā gada oktobrī konkurss uz departamenta direktora amatu noslēdzās bez rezultāta.

Kopumā EM saņēma 16 amata kandidātu pieteikumus. Kā skaidroja ministrijā, konkursa komisija izvērtēja visus pretendentus un izvēlējās departamenta direktora amatam atbilstošāko kandidatūru, taču kandidāts atsauca dalību konkursā. Līdz ar to konkurss tika izbeigts bez rezultāta.

Līdz šim departamenta direktora amata pienākumus pildīja direktora vietnieks Mārtiņš Auders. Iepriekš šo amatu ieņēma ilggadēja EM darbiniece un šī departamenta direktore Ilze Oša.

EM Būvniecības un mājokļu politikas departamenta direktora amata pienākumi ir vadīt, plānot, organizēt un koordinēt departamenta darbu, atbildēt par tam paredzēto uzdevumu kvalitatīvu un savlaicīgu izpildi, kā arī izstrādāt un īstenot būvniecības un mājokļu politiku, izstrādājot politikas plānošanas un stratēģijas dokumentu projektus.

Tāpat departamenta vadītājam jāsniedz priekšlikumi valdības un ministrijas rīcības plāna sagatavošanā departamenta kompetences ietvaros, jānodrošina normatīvo aktu projektu izstrāde un nepieciešamie grozījumi spēkā esošajos normatīvajos aktos departamenta kompetences jomās.

Amata pienākumi arī paredz kontrolēt un uzraudzīt izstrādāto normatīvo aktu nodošanu izsludināšanai valsts sekretāru sanāksmē un tālākai saskaņošanai, nodrošināt atzinumu sagatavošanu būvniecības un mājokļu politikas jomā par politikas plānošanas dokumentu, normatīvo aktu un starptautisko līgumu projektiem, kā arī nodrošināt priekšlikumu sagatavošanu Eiropas Savienības struktūrfondu programmu plānošanai ēku energoefektivitātes jomā un attiecīgu valsts atbalsta programmu izstrādei.

Departamenta direktoram arī jānodrošina informatīvo sistēmu uzturēšana un tajās esošo datu aktualizācija kompetences ietvaros, jāorganizē fizisku un juridisku personu iesniegumu un sūdzību izskatīšana un atbilžu sagatavošana.

EM norāda, ka minētā amata mēnešalga ir no 1555 līdz 2264 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!