Foto: LETA

Šodien Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) biedri par organizācijas prezidentu uz nākamajiem trim gadiem ievēlēja uzņēmēju Aigaru Rostovski.

Rostovskis bija vienīgais kandidāts uz amatu. Viņš nomainīs patlaban LTRK prezidenta amatā esošo Gundaru Strautmani.

Uzrunājot LTRK biedrus, Rostovskis norādīja, ka LTRK turpinās darboties tādās jomās kā eksporta veicināšana un uzņēmējdarbības vides uzlabošana. Pēc viņa teiktā, LTRK eksporta jomā ir jāturpina sadarbība ar tādām valsts iestādēm kā Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra.

Savukārt biznesa vides uzlabošanā jaunais LTRK prezidents aicināja sagatavot pamatotus argumentus diskusijās ar valdību, lai ministri pieņemtu uzņēmējiem pozitīvus lēmumus. "Nelabvēlīgu lēmumu rezultātā mums ir jābūt asiem," uzsvēra Rostovskis.

Kā vēl vienu darbības prioritāti Rostovskis nosauca aktīvāku LTRK darbību reģionos.

Rostovskis ir SIA "Biznesa augstskola Turība" līdzīpašnieks un Attīstības padomes priekšsēdētājs, biznesa izglītības biedrības "Junior Achievement - Young Enterprise Latvija" padomes priekšsēdētājs un Augstākās izglītības padomes loceklis. Tāpat viņš līdz šim ieņēma LTRK viceprezidenta un LTRK Zināšanu ekonomikas padomes vadītāja amatus.

Rostovskis ir kapitāla pārvaldīšanas nozares uzņēmumu SIA "AZR" un SIA "BBRC" valdes loceklis, nekustamo īpašumu un veselības biznesa SIA "Nature Cure Baltics" īpašnieks un Stratēģiskās attīstības komisijas Augstākā līmeņa ekspertu grupas loceklis. Iepriekš Rostovskis vadījis tādus uzņēmumus kā AS "Izglītība" un SIA "Step Rīga", kā arī SIA "Turības mācību centrs", SIA "Birznieka Biznesa centra attīstības fonds" un SIA "Mountain".

LTRK padomes priekšsēdētājs vada padomes sēdes un biedru kopsapulci, organizē un nodrošina LTRK darbu, lai izstrādātu attīstības stratēģiju un galvenos darba virzienus. Padomes priekšsēdētājs pārstāv LTRK Latvijas valsts pārvaldes un pašvaldību iestādēs, citās institūcijās, kā arī starptautiskos forumos, ārvalstu, nevaldību, starpvalstu un starptautiskajās ekonomiskajās un citās organizācijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!