No 1.jūlija privātpersonas Satversmes tiesā (ST) varēs sūdzēties arī gadījumā, ja netiks pagarināts privatizācijas sertifikātu derīguma termiņš, bet personas sertifikāti nebūs izlietoti, šodien žurnālistiem atzina ST priekšsēdētājs Aivars Endziņš.
Endziņš gan uzsvēra, ka viņš nevarot prognozēt šādu lietu iznākumus, jo pretējā gadījumā kāds varētu pateikt, ka ST jau iepriekš paudusi savu viedokli un līdz ar to nav objektīvi izskatījusi pieteikumu tiesai.

ST priekšsēdētājs sacīja, ka jau tagad esot saņemti vairāki pieteikumi no privātpersonām, kuras uzskatot, ka lēmums par aizliegumu pensionāram vienlaikus strādāt un saņemt pilnu pensiju ir pretrunā ar cilvēka tiesībām. Šos pieteikumus ST varēšot izskatīt tikai pēc 1.jūlija, kad stāsies spēkā grozījumi ST likumā.

Kā jau ziņots, Privatizācijas aģentūras (PA) ģenerāldirektors Jānis Naglis uzskata, ka privatizācijas sertifikātu izmantošanas termiņš ir jāpagarina un tas ir saistīts ne tikai ar vēl neizmantoto sertifikātu apjomu, bet galvenokārt ar juridiskiem aspektiem.

"Es paredzu, ka sertifikātu termiņš būs jāpagarina," sacīja PA ģenerāldirektors, norādot, ka pretējā gadījumā ir gaidāmas tiesas prāvas ST. Naglis uzsvēra, ka likumā "Par privatizāciju" sertifikātu īpašnieku tiesības ir vairāk nekā viennozīmīgi aizsargātas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!