Foto: F64

Maksātnespējas administrācija (MNA) pašreiz veic pārbaudi 36 maksātnespējīgajos uzņēmumos par 12 administratoriem, kuru darbībā 2013.gadā tika konstatēti pārkāpumi.

Kā norādīja Tieslietu ministrijas preses sekretāre Līva Rancāne, pārbaudes tiek veiktas saskaņā ar normatīvajiem aktiem gan juridisko personu, gan fizisko personu maksātnespējas lietās, kas uzsāktas 2010. un 2011.gadā.

Plašāka informācija par pārbaudes rezultātiem varētu būt zināma šā gada rudenī - patlaban tiek pieprasīti paskaidrojumi un papildinformācija no administratoriem, kā arī izvērtēti jau iesniegtie dokumenti, līdz ar to vairāk informācijas pašreiz netiek sniegts.

Jau ziņots, ka, sākot ar šo gadu, tiks veikta pastiprināta darbības uzraudzība tiem administratoriem, kuriem, izskatot sūdzības, konstatēti normatīvo aktu pārkāpumi, iepriekš pastāstīja MNA direktors Ervīns Ābele.

Ābele skaidroja, ka gadījumā, ja maksātnespējas administratoram vienreiz ir konstatēts pārkāpums kādā procesā, tad citā maksātnespējas procesā MNA skatīs, vai administrators ir ņēmis vērā norādījumus un pilnveidojis savu darbību. Tādējādi MNA varēs uzlabot maksātnespējas procesa norisi un kvalitāti, nodrošinot kļūdu neatkārtošanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!