Foto: LETA

Šajā Eiropas Savienības (ES) fondu plānošanas periodā pašvaldību uzņēmējdarbības projektos plānots ieguldīt vairāk nekā 300 miljonus eiro Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzekļu, "Būvniecības nedēļas 2017" atklāšanas pasākumā sacīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK).

Ministra padomnieks Oskars Vizbulis informēja, ka Gerhards šodien piedalījās "Būvniecības nedēļas 2017" atklāšanā un aicināja uzņēmējus pievērst uzmanību energoefektīvai būvniecībai.

"Šajā ES fondu plānošanas periodā, sekmīgi īstenojot dažādus projektus, būvniecības nozare var sniegt pozitīvu pienesumu arī citām nozarēm. Ieguvēji būs vietējais darbaspēks, materiālu piegādātāji un citi pakalpojumu sniedzēji. Šobrīd liels uzsvars likts tieši uz atbalstu pašvaldību uzņēmējdarbības projektiem, nodrošinot nepieciešamo infrastruktūru komersantiem - plānots ieguldīt vairāk nekā 300 miljonus eiro ERAF līdzekļu, piesaistīt vismaz 300 miljonus eiro privāto investīciju un radīt 5000 jaunu darbavietu," atklāšanas pasākumā sacīja Gerhards.

Ministrs uzsvēra, ka būvniecība ir nozare, kas sekmīgas darbības rezultātā atstāj paliekošu mantojumu vairākām nākamajām paaudzēm. Tā var sniegt ieguldījumu ne tikai sakārtotā pilsētvidē, bet arī uzņēmēju produktivitātes celšanā reģionos.

Vienlaikus Gerhards aicināja pašvaldības pievērst uzmanību stratēģiskai plānošanai, bet būvniekus - pievērst uzmanību arī vides jautājumu risināšanai, liekot uzsvaru uz energoefektīvu būvniecību.

Ministrs atzīmēja Latvijas būvnieku zināšanas un profesionalitāti, ko apliecinA Latvijas būvniecības uzņēmumu būvētie objekti ne tikai Latvijā, bet arī kaimiņvalstīs, kas tikuši pieteikti dažādos konkursos kā izcilākie savas nozares paraugi.

Ikgadējā "Būvniecības nedēļa 2017" norisināsies no otrdienas līdz 21.aprīlim Rīgā. Tas ir viens no gada nozīmīgākajiem publiskās diskusijas forumiem par paveiktajiem un veicamajam uzdevumiem būvniecības nozarē. Būvniecības nedēļas laikā Latvijas un pasaules nozares profesionāļi diskutēs par nozares aktualitātēm politikā, būvnormatīvos un izglītībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!