Foto: DELFI Aculiecinieks
Pagājušajā nedēļā Polijā aizdedzies tūristu autobuss no Latvijas, bet pēc šī notikuma ceļojumu aģentūra kavējusies ar situācijas risinājumu un piedāvājuši mājās atgriezties tajā pašā apsvilušajā transportlīdzeklī, trešdien raksta "Neatkarīgā Rīta Avīze".

Tūristi autobusā devušies uz Polijas pilsētu Krakovu un Slovākiju uzņēmuma "Ozolciems tūre" organizētā braucienā. Kad autobuss atradies Polijas Tatros, no aizmugurējās riteņu arkas sākuši velties dūmi. Pasažieri izkāpuši laukā, bet riepa sākusi degt ar atklātu liesmu. Ieradušies ugunsdzēsēji un policija, kas arī nobloķējusi satiksmi.

Vairāk nekā 30 pasažieru lielajai grupa solīts, ka no Latvijas izbraucis cits autobuss, kas viņus nogādās mājās, tomēr atpakaļceļš ievērojami aizkavējies. Tūroperators "Ozolciems tūre" gan laikrakstam apgalvo, ka krīzes risināšana notikusi teicami. Uzņēmuma direktore Irina Tereško "Neatkarīgajai Rīta Avīzei" stāsta, ka autobuss pirms ceļa ticis pārbaudīts, tomēr tehnika mēdz pievilt. Uz vietas Polijā tika noīrēts cits autobuss un vēl viens – no Latvijas nekavējoties nosūtīts, lai viņus nogādātu mājās. Viņa uzsver, ka šāds gadījums kompānijai noticis pirmo reizi. "Protams, šo situāciju nevar nosaukt par brīnišķīgu, taču mēs reaģējām operatīvi, un cilvēki visur paguva laikā."

Tomēr brauciena dalībnieks Gints Kaucis laikrakstam skaidro, ka ceļotājus visvairāk nokaitinājuši organizatoru meli. Vispirms stāstīts, ka no Rīgas jau izsūtīts autobuss, taču no rīta stāvvieta bijusi tukša. Tad ieradies kāds vīrietis teicis, ka degušais autobuss ir salabots un jābrauc ar to, bet autoservisa dokumentus viņš atteicies rādīt. Sazvanīt tūroperatoru uz līgumā norādīto numuru nav bijis iespējams.

Ieraugot autobusu ar to pašu apkvēpušo riepu grupā esošie bērni sākuši raudāt. Jaunpienācējs licis pasažieriem parakstīt dokumentu, kurā viņi atsakās pret jebkādām pretenzijām, par to piesolot alu. To izdarījuši un uz Rīgu aizbraukuši tikai daži. Pārējie zvanījuši Ārlietu ministrijas konsulārajam dienestam.

Tūroperators pēc laika saorganizējis citu autobusu turpat Polijā, kas galu galā aizvedis tūristus pretī no Latvijas beidzot izbraukušajam autobusam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!