Foto: DELFI

Konkursa "Jaunais vilnis" aiziešana no Jūrmalas neapšaubāmi mainīs ar tūrismu saistīto uzņēmumu darbību, tomēr situācija nav kritiska, jo uzņēmumi, ņemot vērā kopējās tendences, jau laikus sākuši rūpīgāk strādāt ar citiem tirgiem, sacīja Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) izpilddirektore Santa Graikste.

Vairāk gan šīs konkursa neesamība varētu ietekmēt privāto sektoru - tos, kas pasākuma laikā izīrēja viesiem privātos apartamentus, norāda Graikste.

Viņa atzina, ka "Jaunā viļņa" laikā uzņēmēji ar salīdzinoši augstajām cenām bieži vien nopelnīja tikpat, cik pārējā gada laikā, un tagad viņiem nāksies rēķināties ar citiem ieņēmumiem. Taču kopumā situācija neesot tik traģiska, īpaši lielajām viesnīcām un restorāniem. Uzņēmēji jau laikus sākuši pastiprināti pievērsties dažādu citu pasākumu, konferenču, SPA pakalpojumu un medicīnas tūrisma piedāvājuma attīstīšanai.

Graikste pastāstīja, ka lielāka uzmanība tiek pievērta Skandināvijas tirgum - Norvēģijai, Zviedrijai, kā arī Izraēlai, kuras pārstāvjiem patīk Jūrmalas kūrorta klimats. Tāpat nopietnāk būs jāstrādā ar Lielbritāniju.

Asociācijas pārstāve gan uzsver, ka tomēr arī Krievija Jūrmalai paliek augsti prioritārs tirgus, jo uz šo kūrortpilsētu daudzi brauca atpūsties neatkarīgi no "Jaunā viļņa" un, visticamāk, darīs to arī turpmāk.

Kā vēstīts, konkursa "Jaunais vilnis" organizatori nav atsaukušies uz Dzintaru koncertzāles pārstāvju aicinājumu par rezervācijas apstiprināšanu pasākuma norisei, tādēļ šie tradicionālie datumi jau ir rezervēti citiem pasākumiem, un "Jaunais vilnis" Jūrmalā šovasar nenotiks, apliecināja koncertzāles vadītājs Guntars Ķirsis.

Viņš pastāstīja, ka koncertzāles pārstāvji jau kādu laiku vairs nav rēķinājušies ar "Jaunā viļņa" norisi un pašlaik ir jau sagatavots koncertzāles vasaras repertuārs. Tuvāko dienu laikā tas tiks publicēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!