Foto: Shutterstock
Līderus no atpalicējiem biznesā atšķir nevis informācijas tehnoloģijās (IT) veiktie ieguldījumi, bet gan spēcīga datu stratēģija un spēja efektīvi izmantot tehnoloģijas datu vākšanai, apstrādāšanai un izmantošanai biznesa lēmumu pieņemšanā, secināts tehnoloģiju konsultāciju kompānijas "Keystone Strategies" veiktā pētījumā.

Pētījuma rezultāti atklāj, ka sekmīgākie uzņēmumi tehnoloģijās investē tikai par 1% vairāk kā atpalicēji, bet gūst par 4% lielāku apgrozījumu un par 18 % lielāku bruto peļņu nekā pārējie.

""Biznesa vadītāju lielākais izaicinājums - izprast datu ekonomikas principus un priekšrocības, kā arī iespējas savam uzņēmumam. Attīstīt sava uzņēmuma datu vākšanas un analīzes platformu, pateicoties mākoņpakalpojumiem, šobrīd vairs nav ne dārgi, ne sarežģīti, kā tas bija vēl pirms dažiem gadiem. Vienlaikus gandrīz 60% Latvijas uzņēmēju uzskata, ka biznesa tehnoloģijas ir sarežģītas un to ieviešana - pārāk grūta un laikietilpīga. Tas liecina, ka tehnoloģiju nozares pārstāvjiem jāuzņemas aktīvāka loma tehnoloģiju iespēju skaidrošanā," saka "Microsoft Latvia" vadītāja Renāte Strazdiņa.

"Keystone Strategies" pētījuma vajadzībām aptaujāti 350 globālu kompāniju biznesa un tehnoloģiju vadītāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!