Foto: DELFI.lt

Gandrīz piektā daļa Latvijas iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā ir saskārušies ar negodprātīgu ražotāju vai tirgotāju rīcību, kad ārvalstu prece tiek dēvēta par Latvijas preci, liecina pētījumu kompānijas TNS sadarbībā ar telekompānijas LNT raidījumu "900 sekundes" oktobra sākumā veiktā aptauja.

Ar šādu ražotāju vai tirgotāju rīcību saskārušies 16% iedzīvotāju. Piektā daļa jeb 21% no tiem, kuri ir pamanījuši ārvalstu preces uzdošanu par Latvijas preci, ir vīrieši, kā arī Vidzemes reģiona iedzīvotāji, kur šādu rīcību ir pamanījuši 31% iedzīvotāju.

Tomēr vairākums jeb 60% Latvijas iedzīvotāju nav saskārušies ar negodprātīgu ražotāju vai tirgotāju rīcību, kad prece no citām valstīm tiek norādīta kā Latvijas prece. Salīdzinoši biežāk jeb 68% šādu atbildi snieguši cittautieši, kā arī vairākums jeb 68% sieviešu.

Ceturtā daļa jeb 24% iedzīvotāju nav spējuši sniegt konkrētu atbildi uz šo jautājumu.

Aptauju pētījumu kompānija TNS veica sadarbībā ar telekompānijas LNT raidījumu ''900 sekundes'', laikā no 30.septembra līdz 2.oktobrim, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 1000 Latvijas iedzīvotājus ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!