Foto: Shutterstock

Pieprasījums pēc ceļojumiem Līgo svētku brīvdienās šogad ir liels, atzina aptaujātie tūrisma aģentūru un tūroperatoru pārstāvji.

Tūroperatora "Tez Tour" pārstāvis Jurijs Batkilins pastāstīja, ka tradicionāli pieprasījums pēc ceļojumiem Līgo svētku periodā ir liels un arī šis gads nav izņēmums.

Viņš norādīja, ka ceļotāju visbiežāk par galamērķi izvēlās Turciju - Antaljas reģiona kūrortus, kā arī būtiski pieaudzis pieprasījums pēc ceļojumiem uz Grieķijas salām - Krētu un Rodas salu. Tāpat pieprasīti ir Rimini apgabala kūrorti Itālijā.

Pēc Batkilina teiktā, Latvijas iedzīvotāji ceļojumam Līgo brīvdienās ir gatavi maksāt robežās no 750 līdz 800 eiro.

Arī tūroperatora "Novatours" mārketinga menedžere Marija Zajaca apstiprināja, ka pieprasījums pēc ceļojumiem Līgo brīvdienās ir diezgan liels, tostarp populārākie ceļojumu galamērķi ir Grieķijas salas - Krēta un Roda, Bulgārijas piejūras kūrorti Varnā un Burgasā, kā arī Spānija un Itālija.

"Salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu pieprasījums ir tāds pats, un mēs redzam, ka tūristi labprāt dodas atpūsties ārzemēs un baudīt lielisku laiku un ilgi gaidītu atvaļinājumu," piebilda Zajaca.

Arī tūrisma aģentūras "Kolumbs" direktore Kitija Reinfelde norādīja, ka ceļojumi Līgo svētkos ir ļoti pieprasīti. "Patlaban jau gandrīz visi ceļojumi ir pilnībā izpārdoti - atlikušas vien apmēram 10 brīvas vietas atpūtai tādos galamērķos kā Barselona, Bulgārija un Rimini. (..) "Kolumba" organizētie braucieni uz Sardīniju un Maljorku tika izpārdoti jau pirms pāris nedēļām, un lielās intereses dēļ aģentūra pat pieprasīja aviokompānijai papildu vietas," viņa sacīja.

"Kolumbs" direktore pastāstīja, ka aģentūras klienti joprojām iecienījuši pavadīt Līgo svētkus Turcijas pludmalēs, Grieķijas salās, kā arī Spānijā. Pēdējo gadu laikā pieaugusi interese arī par kūrortiem Bulgārijā un Horvātijā, kā arī augusi Rimini popularitāte.

Vienlaikus viņa atzīmēja, ka tiem, kuri vēlās ceļot tikai Līgo svētku dienās, iecienītākie galamērķi šogad ir Sardīnija, Maljorka un Barselona.

Reinfelde arī minēja, ka "Kolumbs" klienti par ceļojumu gatavi maksāt vidēji 400 līdz 500 eiro par personu.

Ceļojumu aģentūras "Vanilla Travel" direktore Inga Kavaca pastāstīja, ka pieprasījums pēc Līgo svētku brīvdienu ceļojumiem ir ļoti liels - šogad salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn pieprasījums pēc ceļojumiem pieaudzis par 20%.

Viņa sacīja, ka populārākie galamērķi, kurus cilvēki šogad svētkos izvēlās apmeklēt, ir Grieķijas salu kūrorti - Krēta, Korfu un Rodas salas, kā arī Turcijas Vidusjūras pludmales kūrorti. Vienlaikus Latvijas iedzīvotāji šogad mazāk izvēlas Eiropas senos un klasiskos kūrortus, kas izmaksu ziņā ir dārgāki un to kvalitāte vairs nav tik augsta.

Tāpat Kavaca pastāstīja, ka ceļotgribētāji vidēji ir gatavi maksāt 650 eiro par ceļojumu nedēļas garumā, iekļaujot lidojumu, dzīvošanu, ēdināšanu, kā arī transportu uz un no viesnīcas.

Arī tūrisma aģentūras "Jēkaba ceļojumi" konsultante Laura Reitere sacīja, ka pieprasījums pēc ceļojumiem Līgo svētkos ir pieaudzis. "Pieaugums visvairāk vērojams ceļojumos ar autobusiem, jo Jāņu laikā cilvēki neplāno ilgas brīvdienas," viņa sacīja.

Tāpat Reitere norādīja, ka populārākais galamērķis čarterreisiem ir Krēta, turpretī no ceļojumiem ar autobusu - Horvātija.

Taujāta, kādu naudas summu cilvēki ir gatavi maksāt par atpūtu svētku brīvdienās, "Jēkaba ceļojumi" konsultante skaidroja, ka cilvēki galvenokārt vēlas ceļot par iespējami lētākām cenām. Tomēr, ja par ceļošanu Līgo svētkos tiek izlemts pēdējā brīdī, tad atpūtai atvēlētais budžets arī tiek attiecīgi pielāgots gadījumos, kad vēlme kaut kur doties ir lielāka par vēlmi ietaupīt. Vidēji uz cilvēku klienti par ceļojumu gatavi maksāt 500 līdz 600 eiro, ja tiek izvēlēts lidojums, vai arī apmēram 300 eiro, ja ceļojumā dodas ar autobusu.

Šogad saistībā ar Līgo svētku brīvdienām Latvijā ir četras brīvdienas pēc kārtas. No ceturtdienas, 23. jūnija, līdz svētdienai, 26. jūnijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!