Foto: Shutterstock
Lai arī šogad svētku brīvdienas ir par vienu dienu īsākas nekā pagājušajā gadā, pieprasījums pēc ceļojumiem Līgo svētku laikā šogad ir lielāks nekā pērn, pastāstīja aptaujātie tūrisma aģentūru pārstāvji.

Interneta tūrisma aģentūras "Ceļojumu bode" valdes priekšsēdētājs Kaspars Gēgeris sacīja, ka, salīdzinājumā ar pagājušo gadu, šogad pieprasījums pēc ceļojumiem ir nedaudz lielāks nekā pērn.

Cilvēki, pēc Gēgera teiktā, visvairāk izvēlās ceļot uz Krētas un Rodas salām, Bulgāriju un Turcijas rivjēru, kā arī doties ceļojumos ar autobusu uz Ungāriju, Sanktpēterburgu, Itāliju, Horvātīju un Slovākiju.

"Ceļojumu bodes" vadītājs norādīja, ka vidēji cilvēki ceļojumam Līgo svētku laikā atvēl 300 eiro.

Arī tūroperatora "Novatours" vadītājs Leonīds Močeņovs norādīja, ka šogad pieprasījums pēc ceļojumiem vasaras saulgriežu laikā ir lielāks. "Mēs redzam, ka cilvēki labprāt brauc atpūsties ārpus Latvijas tieši Līgo svētku laikā un jau laicīgi rūpējas par ceļojuma rezervēšanu, apdomāti izvēloties sev vēlamo galamērķi un viesnīcu," sacīja Močeņovs.

Pēc "Novatours" vadītāja teiktā, šogad vasaras saulgriežu laikā populārākie ceļotāju galamērķi ir Antālija, Krēta, Varna, Burgasa un Barselona. Tāpat viņš uzsvēra, ka ir novērojama ceļotāju vēlme gūt jaunus iespaidus, izvēloties ceļot uz tādiem jauniem tūrisma aģentūras piedāvātajiem galamērķiem kā Melnkalne, Madeira, Maljorka un Dubrovnika Horvātijā. "Īpaši pieprasīta šobrīd ir Melnkalne," teica Močeņovs.

Taujāts, cik vidēji tūroperatora klienti ir gatavi atvēlēt ceļojumam Līgo svētku laikā, "Novatours" vadītājs skaidroja, ka cenu nosaka izvēlētais galamērķis, viesnīca, atpūtas laika periods un ēdināšanas tips, līdz ar to cenu piedāvājumi ir atšķirīgi.

Tūrisma aģentūras "Kolumbs" pārstāve Linda Možeiko pastāstīja, ka ceļojumi Līgo svētku brīvdienās arī šogad ir ļoti pieprasīti, jo ir papildus brīvdienas un Latvijas mainīgo laikapstākļu dēļ cilvēki ir noilgojušies pēc siltākiem laikapstākļiem.

Možeiko sacīja, ka pašlaik tūrisma aģentūras piedāvātie ceļojumi Līgo svētku laikā ir pilnībā izpārdoti. "Katru gadu pieprasījums pēc ceļojumiem svētku laikā palielinās - klienti labprāt izmanto iespēju svētku dienas papildināt ar pāris atvaļinājuma dienām, lai izbaudītu garāku atpūtu un aizbrauktu tuvākā vai tālākā ceļojumā," norādīja "Kolumbs" pārstāve.

Viņa norādīja, ka šogad tūrisma aģentūras klienti biežāk izvēlējušies Līgo svētkos ceļot uz Grieķijas salām, kā arī Turcijas, Bulgārijas, Spānijas un Itālijas kūrortiem. Tāpat Možeiko piebilda, ka pēdējo gadu laikā pieaugusi arī tādu galamērķu kā Horvātijas un Portugāles popularitāte.

"Kolumbs" pārstāve sacīja, ka vidēji klienti ceļojumam Līgo svētku laikā ir gatavi atvēlēt robežās no 400 līdz 600 eiro par cilvēku.

Tūroperatora "Tez Tour" pārstāve Marina Ulanova pastāstīja, ka šosezon ceļojumi Līgo svētku laikā ir izpirkti jau savlaicīgi. "Pēdējā brīža ceļot gribētājiem mums sen nav, ko piedāvāt," sacīja Ulanova.

Viņa norādīja, ka pieprasītākie galamērķi uzņēmuma klientu vidū ir Turcija, Grieķijas salas, Bulgārija, Itālija (Rimini), kā arī Maljorkas sala un citi Spānijas kūrorti.

Ulanova skaidroja, ka vidēji ceļojuma cena vienam cilvēkam par atpūtu nedēļas garumā mērojama robežās no 450 līdz 600 eiro.

Šogad saistībā ar Līgo svētku brīvdienām Latvijā ir trīs brīvas dienas pēc kārtas – no piektdienas, 23. jūnija, līdz svētdienai, 25. jūnijam. Pērn saistībā ar vasaras saulgriežiem Latvijā bija četras brīvas dienas pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!