Foto: AFP/Scanpix
Tendences rāda, ka aizvien vairāk uzņēmumi izvēlas dalību izstādēs, kā savas mārketinga stratēģijas stūrakmeni. Pēdējā gada laikā ievērojami audzis darījuma braucienu skaits un populārākais galamērķis ir lielākās starptautiskās izstādes. Latvijas iedzīvotāju vidū iecienītākās ir lauksaimniecības, IT, sporta un spēļu izstādes, portālam "Delfi" stāsta uzņēmuma "Latvia Tours" direktore Ieva Keiša.

Biznesa pasaules pamatā ir attiecību veidošana ar partneriem un klientiem, tādēļ starptautiskās izstādes ik gadu kļūstot ar vien pieprasītākas. "No Latvijas visbiežāk tiek apmeklētas tieši Vācijā rīkotās izstādes. Ņemot vērā, ka ir izveidojusies veiksmīga sadarbība ar Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kameru, turklāt satiksme starp Rīgu un Vāciju ir labi attīstīta, braucienu var noorganizēt divu darba dienu laikā, " stāsta Keiša.

Visaktīvākais izstāžu apmeklēšanas laiks esot pavasaris un rudens. Tāpēc, "Latvia Tours" apkopojusi šī gada pirmā ceturkšņa lielākās un populārākās nozaru izstādes, kuru apmeklējums var sniegt būtisku ieguvumu biznesa attīstībā.

Ziemeļu reģiona specializētā ražošanas tehnoloģiju izstāde

Foto: Shutterstock

"NORTEC" ir starptautiska ražošanas tehnoloģiju un mehānikas inženierijas izstāde, kas norisinās no 26.01. līdz 29.01.16. Virzot tehnoloģijas un iepazīstinot ražošanas tehnoloģiju ekspertus un to potenciālos klientus, izstāde vienos ziemeļu ražošanas tehnoloģiju industrijas. "NORTEC 2016" ir vissvarīgākā platforma kontaktu veidošanai un tirdzniecības darījumu virzīšanai ražošanas tehnoloģiju un metāla apstrādes nozarēs.

Izstādes norises vieta: Hamburga, Vācija.

Vadošā būvniecības izstāde

Foto: Shutterstock

"BAUTEC" šogad notiks jau septiņpadsmito reizi un gadu gaitā ir nostiprinājies kā viens no Vācijas vadošajiem būvniecības nozares tirdzniecības pasākumiem, kas šogad norisināsies no 16.02. līdz 19.02. Izstādes organizatori ir paredzējuši piesaistīt vairāk nekā 40.000 starptautiskās tirdzniecības apmeklētāju un privātos investorus, kas ieinteresēti celtniecībā un nozares modernizācijā. Apmeklētāju interese un uzmanība šoreiz tiks pievērsta enerģijas taupīšanas konceptam, kas apvieno ēkas fasādi ar inovatīvu sistēmu inženieriju, ilgtspējīgiem un energoefektīviem risinājumiem, klimata aizsardzības pasākumiem, jaunākajiem celtniecības materiāliem un dažādu celtniecības metožu pielietojumiem.

Izstādes norises vieta: Berlīne, Vācija.

Vadošā skaistumkopšanas izstāde Diseldorfā

Foto: Shutterstock

"BEAUTY DÜSSELDORF 2016" ir vadošā, starptautiskā skaistumkopšanas izstāde, kas norisinās no 4.03. līdz 06.03.16. Izstāde aptver 1400 kosmētikas, nagu, kāju, Wellness un Spa izstādes dalībniekus un zīmolus. Izstādi apmeklē vairāk nekā 51000 tirdzniecības apmeklētāju no 60 valstīm. Pasākuma laikā 130 papildus pasākumi visiem izstādes apmeklētājiem būs pieejami bez maksas. Statistika rāda, ka ik gadu 50% izstādes apmeklētāju ierodas ar mērķi veikt pasūtījumus. Galvenie apmeklētāji ir parfimērijas, aptieku, un lielveikalu vadītāji, kā arī pārstāvji no mazumtirdzniecības (modes, kosmētikas, vannas aksesuāru) un koncepta veikaliem.

Izstādes norises vieta: Diseldorfa, Vācija.

Āzijas lielākā elektronikas izstāde

Foto: Shutterstock

"Hong Kong Electronics Fair" ir Āzijas lielākā elektronikas izstāde, kas piedāvā visa veida elektronikas produktus un pakalpojumus, piemēram, 3D printēšanu, bezpilota tehnoloģijas, audio-vizuālos produktus, videi draudzīgus produktus, elektronikas iepakojumus un dizainu, navigācijas sistēmas, dažādus izgudrojumus, telekomunikāciju produktus un to testus, kā ari elektronikas testēšanu un sertificēšanu. Izstāde norisināsies no 13.04.-16.04. "Hong Kong Electronics Fair" ir vērtīga iespēja uzņēmumiem elektronikas biznesā. 2015. gadā izstāde pulcēja vairāk nekā 2800 izstādes dalībnieku no 21 valsts un reģioniem un uzņēma vairāk nekā 61,000 pircēju no visas pasaules.

Izstādes norises vieta: Honkonga, Ķīna.

Starptautiskā medicīnas informācijas tehnoloģiju (IT) izstāde Berlīnē

Foto: LETA

"conhIT" ir starptautiska, vadošā medicīnas informācijas tehnoloģiju izstāde Eiropā, kas norisinās no 19.04.-21.04.2016. Eiropas vadošais notikums medicīnas IT jomā šogad notiks jau devīto reizi. Izstādes būtība ir parādīt, cik ļoti modernas informācijas tehnoloģijas var uzlabot veselības aprūpes kvalitāti.

Ražotāji, lietotāji un pārstāvji no politiskajām un zinātnes aprindām uzzinās par nozares aktualitātēm, dalīsies ar informāciju un mācīsies no citu pieredzes. Vairāk kā 15000 kvadrātmetru plašajās izstādes telpās būs pārstāvēti visi vadošie tirgus dalībnieki.

Izstādes norises vieta: Berlīne, Vācija.

TOP zirgkopības nozares notikums Ziemeļeiropā

Foto: PantherMedia/Scanpix

"HansePferd Hamburg" ir Ziemeļeiropas lielākā jāšanas sporta izstāde, kas norisinās no 22.04.-24.04.2016. Izstāde notiks jau 16. reizi "Hamburg Messe" izstāžu centrā. Reizi divos gados "HansePferd Hamburg" piedāvā aizraujošu forumu zirgu mīļotājiem un jāšanas sportistiem. Izstāde ir lieliska iespēja veidot personīgus kontaktus ar vairāk nekā 450 dalībniekiem no visām industrijas sfērām, kas prezentē jaunākos produktus, pēdējos trendus un kvalitatīvu informāciju par jāšanas sportu. Izstāde piedāvā spēcīgu programmu ar lekcijām, paneļdiskusijām, speciālistu semināriem un demonstrācijām par vairākiem nozares virzieniem, piemēram, jāšanas apmācībām, zirgu kopšanu un veselību, selekciju, operāciju vadību un apkalšanu.

Izstādes norises vieta: Hamburga, Vācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!