Foto: Shutterstock
Pīrāgi uz Līgo svētku galda ir neatņemama sastāvdaļa, tiesa, to cenas pēdējo gadu laikā ir augušas, portālam "Delfi" atzina aptaujātie maiznīcu pārstāvji.

"Pieprasījums viennozīmīgi svētku laikā pēdējos gados ir pieaudzis un nākas pat sabalansēt plašo sortimentu, lai izpildītu visus pasūtījumus," portālu "Delfi" informēja maiznīcas "Liepkalni" mārketinga vadītāja Ieva Zariņa.

Savukārt "Mārtiņa Beķerejas" valdes loceklis Dins Kalniņš skaidro, ka pieprasījumā pēc pīrāgiem pēdējo gadu laikā nav bijušas būtiskas izmaiņas. Tas ir atkarīgs no tā, kurā dienā "iekrīt" svētki.

"Mārtiņa Beķerejas" apmeklētāji Līgo svētku laikā visvairāk iecienījuši tieši speķa pīrādziņus. Tāpat speķa pīrādziņi ir populāri arī "Liepkalnu" maiznīcas, taču šeit pircēji bieži iegādājas arī šķiņķa pīrādziņus, atzīmē Kalniņš.

Neskaitot pīrāgus, "Liepkalnu" pircēju vidu populāri ir arī "Liepkalnu" "Gaišie" un "Tumšie" grauzdiņi, rupjmaize un eklēri, īpaši mazie, sveramie eklēri ar mango vai ogu pildījumu, pārklāti ar brūno vai gaišo šokolādi.

Pīrāgu ražotāji norāda arī uz to, ka pēdējo gadu laikā pīrāgu cenas ir augušas. Tas tiek skaidrots ar to, ka ir palielinājušās izejvielu cenas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!