"Pirmā banka" ir nolēmusi mainīt savu nosaukumu uz "Nord/LB Latvija" un tam piektdien piekrita arī Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK), BNS informēja komisijā.
"Pirmās bankas" īpašniece ir Vācijas "Norddeutsche Landesbank" ("Nord/LB"), kas bankas akciju kontrolpaketi nopirka 2000.gada jūnijā.

"Pirmās bankas" sabiedrisko attiecību vadītāja Ingrīda Allika BNS norādīja, ka banka FKTK iesniegusi dokumentu par iespējamo nosaukuma maiņu, lai martā par to varētu lemt bankas akcionāri. Akcionāru sapulce notiks 27.martā, taču līdz tam "Pirmā banka" nevēlas komentēt lēmumu par nosaukuma maiņu.

Šī nebūs pirmā reize, kad minētā banka maina nosaukumu. "Pirmās bankas" vārdu tā ieguva 2001.gada vasarā. Pirms tam banku sauca par "Latvijas Pirmo komercbanku" - ar šādu vārdu banka strādāja no 1999.gada rudens, kad atsāka darbu pēc realizētā sanācijas plāna. Iepriekš bankas nosaukums bija "Rīgas komercbanka", kas Krievijas krīzes dēļ 1999.gada pavasarī kļuva maksātnespējīga.

"Pirmā banka" pēc aktīvu apjoma pērnā gada beigās bija 11.lielākā Latvijas banka. Tās akcijas kotē Rīgas Fondu biržas otrajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!