Foto: DELFI Aculiecinieks
Pārkāpumi AS "Rīgas centrāltirgus" teritorijā notiekošajā Zemnieku jeb Nakts tirgū ir sistēmiski. Lai cīnītos ar tiem, ir jāpalielina "Rīgas centrāltirgus" atbildība, intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) vadītājs Māris Balodis.

Viņš uzsvēra, ka "Rīgas centrāltirgus" tikpat kā nekontrolē, kas notiek nakts tirgū. "Netiek prasīti dokumenti, netiek prasīts vai tiek izmantoti kases aparāti," sacīja Balodis.

Rīkojot pārbaudes šajā tirgū, kurā vairāk notiek vairumtirdzniecība, "vienmēr ir iespējas kaut ko izņemt", norādīja PVD vadītājs. "Vai nu nav dokumentu, vai dokumenti ir viltoti. Kases aparātu un čeku klātbūtne ir reta parādība," sacīja Balodis.

Runa esot par nezināmas izcelsmes produktiem, kuru izcelsme, visticamāk, ir Polija.

Regulāri reidi esot tikai viens veids, kā cīnīties ar šo problēmu. PVD jau vērsušies pie Rīgas domes ar aicinājumu noteikt pastiprinātu atbildību "Rīgas centrāltirgum" kā šīs tirdzniecības vietas īpašniekiem. PVD rosina, ka tirdzniecības vietas īpašniekam, izsniedzot atļauju tirgoties, būtu jāpārbauda dokumentācija, kā arī būtu nepieciešams, lai tiktu liegts tirgoties tiem, kas reiz jau pieķerti pārkāpumos.

Kā ziņots, PVD sadarbībā ar Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes kriminālpolicijas pārvaldes 3. biroja darbiniekiem 5. jūlijā veica ārpuskārtas pārbaudi "Rīgas Centrāltirgus" piederošajā Zemnieku jeb Nakts tirgū, kur no tirdzniecības izņemta vairāk nekā pustonna augļu, ogu un dārzeņu bez izcelsmi apliecinošiem dokumentiem.

No tirdzniecības izņemti un Rīgas Zooloģiskajam dārzam nogādāti 162 kilogrami aveņu, 64 kilogrami saldo ķiršu, 149 kilogrami persiku, 42 kilogrami zemeņu, kā arī 38 kilogrami tomātu, 11 kilogrami gurķu, 5 kilogrami ķiploku un vairāki desmiti kilogramu dažādu zaļumu.

Līdzīgu ārpuskārtas pārbaudi nakts tirgū PVD sadarbībā ar Valsts policiju veica pirms Līgo svētkiem 21.jūnijā. Tad no tirdzniecības tika izņemta vairāk nekā tonna augļu, ogu un dārzeņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!