Konkursa "Radām novadam" komanda "Green Link" Alūksnes novadā plāno attīstīt tūrismu, veidojot namiņus Alūksnes ezerā un pirmo kafijas muzeju. Šobrīd komandā meklē papildinājumu un aicina idejas realizācijā pievienoties jaunus dalībniekus.

Projekts turpinās, bet šobrīd Alūksnes novads atstāts vienīgās komandas pārstāves Daces Marķitānes rokās. Studente aicina komandai pievienoties jaunus dalībniekus - studentus ar savu redzējumu, konstruktīvu kritiku un vēlmi darboties, lai attīstītu biznesa idejas Alūksnes novadā.

Komandas vadītāja uzsver, ka svarīgākais nav izcilas sekmes augstskolā, bet degsme acīs, vēlme darboties un sasniegt pēc iespējas labāku rezultātu. Komanda ''Green Link'' pārstāv Latvijas Universitāti, bet tai aicināti pievienoties arī jebkuras citas augstskolas pārstāvji.

Komandas ''Green Link'' sākotnējā biznesa ideja bija attīstīt tūrismu Alūksnē, veidojot namiņus Alūksnes ezerā un pirmo kafijas muzeju, kurā pārdotu arī pašu ražoto kafiju, bet tiek uzsvērts, ka darbības virzieni var tikt mainīti un papildināti, ņemot vērā jauno komandas dalībnieku intereses un zināšanas.

Sazināties ar Daci un citām projekta komandām iespējams šeit.

"Radām novadam" ir augstskolu studentu komandu konkurss, kura ietvaros katra komanda sevis izvēlētā novadā divu gadu laika cenšas radīt pēc iespējas lielāku ekonomisko vērtību, radot jaunas darbavietas un piesaistot finansējumu dažādiem biznesa un sociāliem projektiem.

Konkursu "Radām novadam" organizē "JCI Latvia" sadarbībā ar portālu "Delfi". Konkursu atbalsta "Erasmus+". Projekta partneri ir Latvijas Universitāte un Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskola.

Konkursa noslēgumā - 2016.gada vasarā - žūrija vērtēs padarīto, proti, darba vietas, piesaistīto finansējumu un citus iesaistīto novadu ieguvumus. Kopējais konkursa balvu fonds ir 50 000 eiro.

Lai gan sacensības jau sākušās, vēl arvien ir iespēja pievienoties gan jau esošajām komandām, gan izveidot jaunas. Sazināties ar konkursa organizatoriem iespējams "Radām novadam" interneta mājas lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!