Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Jauniešu biznesa projektu konkursa "Radām novadam" komanda "Pastaiga" Siguldas novadā plāno ražot koka slēpes bērnu ratiņiem, kas atvieglotu jaunajiem vecākiem pastaigas dabā.

Plānots, ka koka slēpes ne tikai atvieglos jauno vecāku pastaigas ziemā, bet arī vasarā, dodoties uz pludmali, portālam "Delfi" klāsta komandas pārstāve Agnese Lazdiņa. Tās plānots ražot ar stiprinājumiem, kas slēpju uzvilkšanu padarītu raitāku.

Jaunie uzņēmēji slēpes sākotnēji plāno realizēt visā Latvijā, taču pēcāk cer arī uzsākt to eksportu. Tas sniegtu labumu ne tikai Siguldas novadam.

"Taču vietējiem iedzīvotājiem mēs nodrošinātu jaunas darbavietas, kas vismaz nedaudz atturētu iedzīvotājus doties darba meklējumos uz citiem novadiem vai pat citām valstīm," uzsver Lazdiņa.

Komandas mērķauditorija ir jaunās ģimenes ar atvasēm, kas izmanto bērnu ratiņus. "Klientu piesaistei vēlamies ražot maksimāli ērtu un vidusmēra latvietim pieejamu produktu, kas izgatavots tepat Latvijā," uzsver komandas pārstāve.

Tuvākajā laikā plānots izveidot slēpju prototipu, lai varētu sākt investoru meklējumus. Komanda ir apzinājusi konsultantus, kas varētu sniegt padomus slēpju ražošanā, tāpat ir noskatītas telpas koka slēpju ražošanas uzsākšanai.

Jaunie uzņēmēji cer uz Siguldas novada pašvaldības atbalstu. Līdz idejas prezentācijai pašvaldībā komanda vēlas piesaistīt uzmanību produktam arī citos projektos, kas arī sniegtu iespēju ideju attīstīt un pilnveidot.

Kā pirmais reģions, kur eksportēt jauno produktu, varētu būt Skandināvija, pieļauj Lazdiņa.

Komandu veido četras jaunietes: Lazdiņa, Ieva Āboliņa, Guna Eglīte un Valentīna Košmane. Visas ir RISEBA studentes un apgūst tur uzņēmējdarbību.

Konkursa "Radām novadam" mērķis ir dot iespēju apliecināt sevi talantīgiem un uzņēmīgiem Latvijas jauniešiem, izstrādājot un īstenojot dažādus biznesa projektus Latvijas novados.

Konkursu organizē biedrība "Radām novadam" sadarbībā ar portālu "Delfi". Konkurss īstenots "Erasmus+: Jaunatne darbībā" un Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2017. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!