Foto: Publicitātes foto

Jauniešu biznesa projektu konkursa "Radām novadam" komanda "Dzīves izaicinātāji" Gulbenes novadā plāno vairākas velotrases, lai iepazīstinātu iedzīvotājus ar novada kultūrvēsturisko mantojumu.

Komandas "Dzīves izaicinātāji" mērķis ir izveidot aktīvas atpūtas vietu, kura būtu interesanta gan Gulbenes novada iedzīvotājiem, gan novada viesiem. Jauniešu ideja ir izveidot vairākas velotrases. Trases sniegtu iespēju iepazīt Gulbenes novadu un aktīvi atpūsties, pārbaudot savus spēkus šķēršļu trasē.

"Mūsu komandā ir vairāki velo entuziasti, kas katru brīvo minūti labprāt pavada, dodoties izbraucienos ar velosipēdu," portālam "Delfi" norāda komandas pārstāve Laura Avotiņa. "Mēs uzskatām, ka izbraucieni ar velosipēdu ir lielisks aktīvās atpūtas veids brīvā laika pavadīšanai kopā ar ģimeni vai draugiem."

Komanda plāno orientēties uz aktīvo atpūtu, tādējādi cenšoties radīt jaunu piedāvājumu tūrisma jomā. "Protams, attīstot ideju, trasēs plānojam iekļaut arī dažādus izglītojošus uzdevumus, lai saviem klientiem sniegtu iespēju ne tikai atpūsties, bet arī gūt jaunas zināšanas par novadu," uzsver Avotiņa.

Galvenā projekta mērķauditorija būs novada iedzīvotāji un cilvēki, kas atbalsta aktīvu atpūtu pie dabas.

Ideja gan vēl ir tapšanas stadijā. Ir apkopoti apskates objekti, noteiktas iespējamās naktsmītnes, noteiktas aptuvenās vietas, caur kurām tiks virzīti maršruti. "Šobrīd tiek izskatīti arī iespējamie šķēršļu varianti, ko varētu izbūvēt izvēlētā maršruta reljefā un kas būtu pa spēkam ikvienam interesentam, kurš vēlēsies veikt trasi," klāsta Avotiņa.

Vaicāta, kā plāno pārliecināt novada pašvaldību par atbalstu iecerei, komandas pārstāve skaidro: "Manuprāt, galvenais ir izstrādāt idejas konceptu tā, lai mēs paši būtu pārliecināti par idejas dzīvotspēju. Ja no komandas puses būs pārliecība par to, ka ideja nostrādāta līdz tādam līmenim, ka mēs paši ar dzirkstelēm acīs varēsim pateikt: "Šis 100% izdosies!", tad arī pārliecināt kādu citu par ieceres dzīvotspēju būs daudz vieglāk."

Bez Avotiņas komandā vēl startē Mārtiņš Ilgažs, Gundega Sebre un Amanda Beinaroviča – visi novadnieki, kuri šobrīd mācās un strādā trīs dažādās Latvijas pilsētās.

"Mēs visi nākam no Gulbenes novada, un esam pārliecināti par to, ka arī mūsu novadā ir daudz skaistu vietu, ar ko lepoties," klāsta komandas pārstāve. "Novads ir bagāts ar savu kultūrvēsturisko mantojumu, mums ir vienīgais bānītis Baltijas valstīs, mums ir skaista, sakopta pilsēta, mums ir, ko parādīt."

Konkursa mērķis ir dot iespēju apliecināt sevi talantīgiem un uzņēmīgiem Latvijas jauniešiem, izstrādājot un īstenojot dažādus biznesa projektus Latvijas novados.

Konkursu organizē biedrība "Radām novadam" sadarbībā ar portālu "Delfi". Konkurss īstenots "Erasmus+: Jaunatne darbībā" un Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2017. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!