Foto: Reuters/Scanpix

Jauniešu biznesa projektu konkursa "Radām novadam" komanda "GoProst" aktīvi gatavo maketus brīvdabas trasei Smiltenes novadā. Trase nebūs analogs līdzšinējiem piedzīvojumu parkiem, sola jaunie uzņēmēji.

Komandas pārstāvis Kristaps Vergins stāsta, ka komanda plāno izveidot speciālu brīvdabas trasi ar vairākiem grūtības līmeņiem, kuri jāpārvar, liekot lietā savas zināšanas un atjautību. "Trasē nebūs baigie šķēršļi, bet viss vairāk būs uz atjautību. Tur būs dažādas grūtības uzdevumi. Uzdevumi varētu būt ar "psiholoģisko piesitienu", savukārt pašas ekstrēmākās trases dalībniekiem būtu jāpārvar savas bailes," komandas plānu ieskicē Vergins.

Trasē būs iekļauti slēpņošanas un kvesta istabu ("escape room) elementi, "piemēram, lai tiktu uz trases nākamo posmu, būs jāatrod lādīte, kas slēps to visu informāciju, kur tālāk ir jādodas". Savukārt no kvestu istabām tiks aizgūts "psiholoģisks piesitiens".

Vaicāts, kāpēc ideju plānots īstenot Smiltenes novadā, Vergins atklāj, ka gan viņš, gan pārējie trīs komandas biedri nāk no Smiltenes novada. "Mums Smiltene asociējas ar ļoti labām atmiņām, tā ir mūsu bērnības pilsēta, kā arī mēs to redzam kā ideālu tūrisma vietu," uzsver komandas pārstāvis. "Smiltene atrodas ļoti izdevīgā ģeogrāfiskā lokācijā."

Līdz ar idejas realizāciju jaunieši cer sniegt tūristiem papildu aktivitāti, kas cilvēkus mudinātu vēlreiz apmeklēt Smilteni vai pavadīt pilsētā ilgāku laiku.

Šobrīd jaunieši jau ir nolūkojuši iespējamo vietu trasei, taču runāt ar novada domi plānots, kad darbs pie maketiem būs pabeigts.

Trases nocepts vēl top, pagaidām jaunieši plāno, ka varētu veidot trīs dažādas trases – bērniem, ģimenēm un ekstrēmisma cienītājiem.

Plānots, ka jau vasarā "GoProst" Smiltenes novadā rīkos pasākumu, kur iedzīvotāji tiks iepazīstināti ar projekta konceptu.

Bez Vergina komandā startē vēl Jānis Priede, Edgars Jansons un Jānis Augstkalns.

Konkursa mērķis ir dot iespēju apliecināt sevi talantīgiem un uzņēmīgiem Latvijas jauniešiem, izstrādājot un īstenojot dažādus biznesa projektus Latvijas novados.

Konkursu organizē biedrība "Radām novadam" sadarbībā ar portālu "Delfi". Konkurss īstenots "Erasmus+: Jaunatne darbībā" un Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2017. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!