Foto: Publicitātes attēli

Jauniešu biznesa projektu konkursa "Radām novadam", kurā vairāk nekā 60 komandas rada un īsteno biznesa un sociālās idejas Latvijas novados, dalībnieki otrdien apmeklēja biznesa ideju attīstības pasākumu Lietuvā, portālu "Delfi" informēja konkursa pārstāve Elīna Miķelsone.

"Pasākuma ietvaros jaunieši ieguva ne tikai teorētiskās zināšanas, bet arī praktiski darbojās trenera Saulius Bagdonas vadībā, lai radītu un attīstītu dažādas idejas sadarbībai starp Latvijas un Lietuvas jaunajiem uzņēmējiem," pastāstīja Miķelsone.

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvniecības Lietuvā vadītāja Jeļena Markūne stāstīja par biznesa attīstības iespējām Latvijā un sadarbības iespējām starp Latvijas un Lietuvas uzņēmējiem, prezentējot plašu klāstu LIAA sniegtās atbalsta iespējas.

Savukārt organizācijas "Enterprise Lithuania" pārstāvji vēstīja par savas organizācijas sniegto atbalstu Lietuvas preču eksportam. Rasa Žilione no Lietuvas Inovāciju biroja ("Inovacijų biuras") apkopoja informāciju par atbalsta programmām sadarbībai starp Latvijas un Lietuvas uzņēmējiem, uzverot kopīgu projektu veidošanas iespējas.

Paralēli konkursa organizatori no biedrības ''Radām novadam'' iedvesmojās no projekta partnera Lietuvas Inovāciju biroja plašās pieredzes jauniešu projektu īstenošanās. Praktiski tika apgūtas arī vairākas neformālās izglītības metodes, kas noder darbā ar jauniešiem.

Lietuvas partneri un jaunieši Latvijā viesosies jau 2018. gada pavasarī, lai aizgūtu Latvijas pieredzi konkursa organizēšanā, kā arī veicinātu biznesa projektu izveidi starp Latvijas un Lietuvas jauniešiem.

Konkursa "Radām novadam" mērķis ir dot iespēju apliecināt sevi talantīgiem un uzņēmīgiem Latvijas jauniešiem, izstrādājot un īstenojot dažādus biznesa projektus Latvijas novados.

Konkursu organizē biedrība "Radām novadam" sadarbībā ar portālu "Delfi". Konkurss īstenots "Erasmus+: Jaunatne darbībā" un Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2017. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!