Foto: Publicitātes attēli

Biznesa projektu konkursā ''Radām novadam'' pieteikušās vairāk nekā 30 jauniešu komandas, kuras pašu izvēlētā novadā centīsies veidot pēc iespējas lielāku ekonomisko vērtību, radot jaunas darbavietas un piesaistot investīcijas. Viena no komandām – "Dabas sporta zāle" – plāno attīstīt savu darbību Carnikavas novadā, piedāvājot novadniekiem veselīgas laika pavadīšanas iespējas.

Konkursa mērķis ir dot iespēju apliecināt sevi talantīgiem un uzņēmīgiem Latvijas jauniešiem, izstrādājot un īstenojot dažādus biznesa projektus Latvijas novados. Tam pieteikties vēl var līdz piektdienas, 31. marta, pusnaktij, izveidojot komandu vismaz trīs cilvēku sastāvā un reģistrējoties "radamnovadam.lv".

Kā informē organizatori, konkursā pieteikušās vairāk nekā 30 jauniešu komandas ar ļoti daudzveidīgām biznesa idejām, starp kurām ir gan ideja par industriālo kaņepju audzēšanu, gan par īpašu Latvijā ražotu sporta uztura bagātinātāju, par ko jau vēstīts.

Konkursā pieteikusies arī organizācija "Dabas sporta zāle", kas jau rīko bezmaksas sporta nodarbības dažādām cilvēku grupām Mežaparkā.

Kā skaidro biedrībā, "Dabas sporta zāles" komandā ir cilvēki ar augstāko izglītību sporta pedagoģijā vai guvuši papildizglītību savā jomā.

Savu darbību jaunieši aizsāka divus gadus atpakaļ. Tas sācies "pavisam vienkārši – vairāki sporta entuziasti sanākuši kopā un nosprieduši, ka vasarā nevajadzētu sportot sporta zālē, bet gan ārā, un izmantot visas iespējamās priekšrocības, ko sniedz daba – svaigu gaisu, mieru, harmoniju".

Biedrībā akcentē, ka "Dabas sporta zāle" ļauj ar sportu nodarboties arī tiem, kas finansiālu apstākļu dēļ to nevar darīt sporta klubos.

Šobrīd nodarbības Mežaparkā notiek visu cauru gadu un tās ir bezmaksas. Biedrība ir ieguvusi sabiedriskā labuma statusu, kas, kā skaidro jaunieši, ziedotājiem sniedz pārliecību, ka organizācija darbojas sabiedrības interesēs.

Organizācijas pārstāvji cer, ka konkurss "Radām novadam" dos iespēju aktīvi izvērst dabas sportošanu ārpus Rīgas teritorijas. "Esam motivēti izveidot dabas sporta zāļu tīklu arī visā Latvijā, lai sekmētu sporta pieejamību un iedzīvotāju iesaisti fiziskajās aktivitātēs," skaidro biedrībā. "Konkursu uztveram kā iespēju popularizēt dabas sportu kā tādu un arī iespēju veicināt "Dabas sporta zāles" atpazīstamību, kas palielinātu pasākumu apmeklētāju skaitu un piesaistītu arī jaunus sadarbības partnerus un biedrības darbības atbalstītājus."

Projekta "Radām novadam" ietvaros jaunieši piedāvā izpētīt Carnikavas novadu, atrodot un atzīmējot dabas sporta zāles vietas, kā arī veidojot apļveida distanci, lai nodrošinātu arī maršrutu skriešanai.

Katrai dabas sporta zālei tiks dots nosaukums un tajā uzstādīta atpazīšanas zīmē. Maršruta sākumā būs pieejams stends ar visu maršruta karti. Pēc projekta izstrādes katrs pašvaldības iedzīvotājs varēs izmantot šo teritoriju atbilstoši savām vēlmēm. Tajās varēs pulcēties gan novada sporta speciālisti, organizējot grupu nodarbības, gan sportot individuāli.

Kā atzīmē jaunieši, Carnikavas novads ir interesants ar to, ka atrodas tieši blakus Rīgas jūras līcim, kas nozīmē, ka maršrutā varēs ieplānot arī pludmali, kāpas un priežu mežu.

Dabas Sporta Zale 2015 from Andis Antans on Vimeo.

Šobrīd jaunieši aktīvi strādā pie pasākuma "Pavasaris aizrauj Mežaparkā" organizēšanas, kas 29. aprīlī norisināsies "Mežaparka rezidenču" teritorijā. Par pasākumu vairāk var lasīt šeit.

Vēstīts, ka konkursā tiek aicināts pieteikties ikviens jaunietis, kurš jūt sevī spēkus sasniegt savus izvirzītos mērķus. Organizatori uzsver, ka konkursā var piedalīties un realizēt arī vairākas biznesa idejas, tā radot vēl lielāku labumu konkrētam novadam.

Komandām konkursa ietvaros tiks sniegts daudzpusīgs atbalsts ideju realizācijai. Komandas iegūs arī publicitāti un atpazīstamību, potenciāli palielinot iespējas piesaistīt finansējumu saviem projektiem un papildus atbalstu no novadiem. Tāpat visām komandām būs iespēja saņemt finansiālu atbalstu granta veidā vismaz 2000 eiro apmērā. Papildus tam labākās komandas divu gadu laikā sadalīs balvu fondu 10 000 eiro vērtībā.

Konkursu organizē biedrība "Radām novadam" sadarbībā ar portālu "Delfi". Konkurss īstenots "Erasmus+: Jaunatne darbībā" un Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2017. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!