Foto: LETA

Jauniešu biznesa projektu konkursa "Radām novadam" komanda "OFFseasON" izraudzījusies Siguldas novadu par vietu atpūtas bāzes izveidošanai, kur neatkarīgi no gadalaika un laikapstākļiem varēs nodarboties ar slēpošanu un snovbordu.

Komandas pārstāvis Kristers Puķītis stāsta, ka "OFFseasON" komandas trijotne nav saistīta ar Siguldu, bet izraudzījusies novadu praktisku apsvērumu vadīta. "Saprotams, ka Latvijā nav Alpu un citu ievērojamu kalnu, kuros attīstīt slēpošanu un snovbordu," vērtē Puķītis. "Mūsuprāt, Siguldas novada teritorija ir gana piemērota slēpošanas bāzes iekārtošanai. Reljefs ir piemērots nobraucienu izveidei. Savukārt tuvums Rīgai garantē, ka uz Siguldu ātri un vienkārši var atbraukt gan ar privāto, gan sabiedrisko transportu."

"OFFseasON" pārstāvis Puķītis arīdzan norāda, ka Siguldas novads ir pamanījies kļūt par Latvijas ziemas sporta galvaspilsētu, kur gada sniegotajos mēnešos pulcējas, trenējas un sacenšas labākie sportisti. Savukārt gleznainais Siguldas rudens palīdzēs pievilināt ziemas sporta entuziastus no visas Baltijas arī ārpus aukstajiem mēnešiem.

Pavasarī un vasarā, kad vairums Latvijas iedzīvotāju savus ziemas sporta atribūtus jau pamanījušies nobēdzināt, "OFFseasON" atpūtas bāzei paredzēts kļūt par vienu no retajiem galamērķiem Baltijā, kur, spītējot svelmei, lietum vai negaisam nobraucieni ar slēpēm un snovbordu turpināsies. Savu atpazīstamību komanda cer vairot, piesaistot plaši zināmus ekstrēmo sporta veidu pārstāvjus, kā arī organizējot apmācības un treniņus.

Komanda gan atzīst – lai gan atpūtas bāzes ideja ir skaidra, projekts vēl ir agrīnā stadijā. Puķītis stāsta, ka vidusskolas eksāmenu virpulī ierautajai "OFFseasON" komandai ar 24 stundām diennaktī šobrīd ir par maz, lai pagūtu apdarīt visus darbus. Taču trijotne gatavojas tikties ar novada domi, lai censtos deputātus pārliecināt par savas idejas nepieciešamību.

"Ticam, ka pašvaldībai būs vēlme attīstīt sporta iespējas vietējiem jauniešiem, kuri visu cauru gadu Siguldas novadā varēs spert pirmos soļus kalnu slēpošanā un snovbordā," stāsta Puķītis.

Konkursa "Radām novadam" mērķis ir dot iespēju apliecināt sevi talantīgiem un uzņēmīgiem Latvijas jauniešiem, izstrādājot un īstenojot dažādus biznesa projektus Latvijas novados.

Konkursu organizē biedrība "Radām novadam" sadarbībā ar portālu "Delfi". Konkurss īstenots "Erasmus+: Jaunatne darbībā" un Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2017. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!