Foto: Publicitātes foto

Jauniešu biznesa projektu konkursa "Radām novadam" komanda "TreeHouse Place" Strenču novadā kokos būvēs koka platformas un mājas.

"TreeHouse Place" pārstāvis Matijs Babris stāsta, ka idejas pamatā ir radīt dabai draudzīgas un drošas mājas kokā. Šobrīd komanda koncentrējas uz cilvēku un meistaru apmācību. "TreeHouse Place" jau izveidojusi sadarbību ar "majaskokos.lv" pārstāvi Valdi Valaini, bet Babris spriež, ka tirgū vieta atradīsies arī viņa projektam.

"TreeHouse Place" mērķauditorija ir pašvaldības, kas vēlas attīstīt savu reģionu, kā arī privātā biznesa īpašnieki. Babris stāsta, ka jau šobrīd iesākta sadarbība ar ziemeļvalstu privāto sektoru, izstrādājot tipveida risinājumu ģimenēm ar bērniem, kuriem mežu tuvumā pieder nekustamais īpašums.

Līdz šim "TreeHouse Place" ir radījis četras testa platformas Ķegumā un Rīgā, bet jūlijā Strenčos tika testēta pirmā savienoto ekoloģisko platformu sistēma Latvijā. Komanda jau paspējusi rast finansējumu no vairākiem avotiem - "DNB Bank", ERASMUS+, RTU iniciatīvu fonda un biedrības "Piedzīvojumu gars".

Babris stāsta, ka vietas izvēli platformu būvniecībai nosaka seši faktori, proti, ūdens tuvums, komunikācijas un inženiertīkli, ceļi un sabiedriskais transports, koku ģeometrija, naktsmāju pieejamība, kā arī pašvaldības atsaucība un finansiālais atbalsts.

Komandā "TreeHouse Place" kopumā jau iesaistījušies ap 30 dalībniekiem, kuri pārstāv dažādas nozares. Komandas rindās atrodami gan jaunie arhitekti, gan būvnieki un inženieri, gan mediju un PR komanda, gan grafiskā dizaina komanda, ekonomikas studenti, alpīnisti, arboristi un citi. Komandas valdē ir trīs galvenie organizatori – Andris Leitāns, Santa Grīva un Matijs Babris.

Konkursa "Radām novadam" mērķis ir dot iespēju apliecināt sevi talantīgiem un uzņēmīgiem Latvijas jauniešiem, izstrādājot un īstenojot dažādus biznesa projektus Latvijas novados.

Konkursu organizē biedrība "Radām novadam" sadarbībā ar portālu "Delfi". Konkurss īstenots "Erasmus+: Jaunatne darbībā" un Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2017. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!