Foto: LETA
"Radio 101", kas pārstāja raidīt aprīļa beigās, pirmdien ar jaunu komandu atsācis darbu ēterā kā "Radio Open 101", liecina radiostacijas "Twitter" kontā lasāmā informācija.

Radio darbojas arī internetā no mājaslapas radioopen.lv, kur atjaunota tiešraide no studijas Brīvības ielā.

Kādreizējo "Radio 101" ētera personību Toma Grēviņa, Arta Volfa un Egona Reitera vietā darba dienās strādā cita komanda - rīta šovu no plkst.7 līdz 10 vada līdzšinējais "Radio 101" producents Māris Žigats un Ilgvars Rukers, no plkst.10 līdz 13 radiostacijas ēterā būs Valters Frīdenbergs, no plkst.13 līdz 16 - kādreizējā radio "SWH" un "SWH Rock" personība Dace Volfa, no plkst.16 līdz 19 programmu vadīs Ģirts Šolis, bet no plkst.19 līdz 22 - kādreizējais radio "SWH Rock" un "Star FM" dīdžejs Ilvars Jansons.


"Open Radio 101" direktors Māris Žigats portālam "Delfi" pastāstīja, ka šī atjaunotajam radio un tā darbiniekiem ir "ieskriešanās nedēļa", ņemot vērā, ka daļa no viņiem ēterā nav darbojušies jau ilgāku laiku. Drīzumā radio būšot arī raidījumi un vēl vairāki dīdžeji. Tāpat radio komandai ir vērienīgi plāni darbības paplašināšanai internetā, un tikšot paplašināta arī radio apraide FM viļņos Latvijā.

"Māju gribam uzbūvēt no jauna. Ir daudz lietu, kuras būtu jādara lēnāk un pamatīgāk. Mēs zinām, kas iepriekšējā "Radio 101" darbībā bija brāķis," izteicās Žigats, kurš gan nevēlējās ieslīgt pieļauto kļūdu analīzē.

Žigats pauda, ka radio tirgū pēdējos gados iezīmējusies agrāk nebijusi veselīga konkurence un tas, ka ētera personības maina darbavietas, piemēram, Toms Grēviņš, kurš pēc "Radio 101" darbības apturēšanas veido raidījumu Latvijas Radio ēterā.

"Radio mutulī Latvijā ir daudz jaunas tendences. Tāda konkurence ir veselīga un vajadzīga, ir jauni apstākļi un izaicinājumi, kādu nekad nav bijis," teica "Open Radio 101" direktors.

Pēc rūpīgas analīzes izmainīta ir arī radio atskaņojamās mūzikas izlase, un dienas laikā tā esot kļuvusi "mierīgāka", teica Žigats.

Jaunā radio valdē būs tā īpašnieks Krievijas pilsonis Vitālijs Ņikitenko, radio direktors ir Žigats, bet radošais direktors - Ilgvars Rukers.

Līdz ar radio darbības atjaunošanu tikšot arī izpildīta NEPLP prasība atjaunot programmas formātu atbilstoši izdotajai apraides atļaujai par mūzikas, ziņu un raidījumu atskaņošanu ēterā, teica Žigats.

Jau vēstīts, ka Nacionālā plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) pagājušajā nedēļā uzdeva "Radio 101" mēneša laikā atjaunot programmas formātu. NEPLP nolēma izteikt brīdinājumu SIA "Radio Trīs" par apraides atļaujas noteikumu pārkāpšanu, neievērojot programmā "open RADIO 101 FM" apraides atļaujā norādītajos darbības pamatnosacījumos noteikto programmas formātu, kā arī ziņu un oriģinālraidījumu proporciju.

Minētais pārkāpums jānovērš līdz 2013.gada 6.jūlijam.

"Radio 101", kuru nesen izsolē nopirka Krievijas pilsonis Vitālijs Ņikitenko, 14.maijā pārtrauca raidīt, nedarbojās arī radiostacijas mājaslapa internetā. Pēc tam tika nodrošināta mūzikas atskaņošana. Kā skaidroja radiostacijas valdes loceklis un bijušais īpašnieks Edgars Mencis, "Radio 101" tika nodrošināta darbība tik daudz, lai ēterā nebūtu klusuma. Tika nodrošināta mūzikas atskaņošana, bet dīdžeji radio nestrādāja.

Ņikitenko "Radio 101" iegādājās 30.aprīlī notikušajā izsolē, kuru rīkoja likvidējamās "Latvijas Krājbankas" ("Krājbankas") administrators SIA "KPMG Baltics". Izsoles sākumcena bija 50 000 latu, bet Ņikitenko piedāvājis cenu, kas vairākas reizes pārsniegusi sākumcenu. Precīza darījuma summa gan netiek atklāta.

Izsolē pārdotas "Radio 101" juridiskās īpašnieces SIA "TeleMedia centrs" un tās meitasuzņēmumu SIA "Radio Trīs" un SIA "Radio Zemgale" kapitāldaļas 100% apmērā, kā arī "Krājbankas" prasījuma tiesības pret šiem uzņēmumiem 499 697 latu apmērā. Kapitāldaļas un prasījuma tiesības tika izsolītas kā vienots lietu kopums.

"Radio 101" juridiskais īpašnieks "TeleMedia centrs" reģistrēts 2010.gada 5.janvārī. Tā īpašnieks bija bijušais "Radio SWH" finanšu direktors, "Radio 101" valdes priekšsēdētājs Mencis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!