Foto: LETA
Otrdien noslēgušās sarunas starp VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) un SIA "RBSSKALS Būvvadība" par būvdarbu turpināšanu objektā Miera ielā 58A Rīgā, bijušajā Tabakas fabrikā, bet VNĪ nav guvis apliecinājumu uzņēmēja spējai veikt darbus līgumā noteiktajā termiņā un apjomā, portālu "Delfi" informēja valsts akciju sabiedrībā.

Līdz ar to VNĪ nesaskata iespēju sadarbības turpināšanai.

Realizējot projektu "Ēkas Miera ielā 58A, Rīgā, rekonstrukcija Jaunā Rīgas teātra vajadzībām", VNĪ mērķis ir nodrošināt teātri ar nepieciešamām telpām, kamēr tiks rekonstruēta Jaunā Rīgas teātra ēkā Rīgā, Lāčplēša ielā 25. VNĪ dara visu, lai projektu īstenotu maksimāli ātri, kas ir visas sabiedrības un Latvijas kultūras dzīves interesēs, savu viedokli pauž VNĪ.

Uzņēmums savā paziņojumā atgādina, ka riska, ka "RBSSKALS Būvvadība" darbu izpildes termiņu kavējumu dēļ objekts netiks nodots ekspluatācijā paredzētajā laikā, dēļ VNĪ 11. augustā apturējusi būvdarbus objektā un sākusi vienpusēju līguma laušanas procedūru.

Izmantojot mediāciju, VNĪ 14. septembrī sākusi sarunas ar "RBSSKALS Būvvadība". Līguma uzteikuma termiņš kopš mediācijas sarunu uzsākšanas pagarināts divkārt, tomēr sarunās nav panākta vienošanās un savstarpējā sapratne par būvdarbu turpināšanu.

Lai pabeigtu ēkas Miera ielā rekonstrukciju Jaunā Rīgas teātra vajadzībām, VNĪ sarunu procedūrā izraudzīsies jaunu būvdarbu veicēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!