Uzņēmumu reģistrā pagājušajā nedēļā reģistrēta SIA "Ķīpsalas Saules akmens", liecina Uzņēmumu reģistra sniegtā informācija. Kā zināms, Rīgas domes izsludinātajā konkursā par Ķīpsalas zemes gabala iepretim Preses namam apbūvi uzvarēja SIA "Varner & Partners" projekts "Saules akmens", kas izraisīja arī plašas debates par konkursa norisi un piedāvātā projekta arhitektonisko risinājumu.
Saskaņā ar "Lursoft" datiem jaundibinātā uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Viesturs Koziols, bet viņš minētā uzņēmuma dibināšanas motīvus pagaidām nekomentēja. Paredzēts, ka jaundibinātais uzņēmums nodarbosies ar būvlaukuma sagatavošanu, ēku, būvju un to daļu būvniecību, inženiersistēmas montāžu un operācijām ar nekustamo īpašumu.

Uzņēmuma "Ķīpsalas Saules akmens" pamatkapitāls ir 64 tūkstoši latu, tajā skaitā 50% pieder SIA "Merks" un 50% - SIA "Varner & Partners". Pēc BNS iepriekš vēstītā, "Varner & Partners" sadarbībā ar Lielbritānijas kompāniju "SA Agency" projekta "Saules akmens" ietvaros plāno celt ēku, kurā 90% telpu būs paredzēti biroju vajadzībām.

Kompānija "Varners & Partners" biroja ēkas projektā Ķīpsalā paredzējusi investēt aptuveni 20 miljonus latu, tajā skaitā vienu miljonu latu plānots ieguldīt infrastruktūrā. Ar Pilsētas attīstības komitejas šā gada maijā pieņemto lēmumu "Varner & Partners" var uzsākt nepieciešamās darbības un formalitāšu kārtošanu Arhitektūras pārvaldes Starpresoru komisijā.

Minētā komisija paredz projekta saskaņošanu ar aptuveni 15 institūcijām. Savukārt jaunā sasaukuma Rīgas dome lēmumu iznomāt zemes gabalu Ķīpsalā "Varner & Partners" pieņems pēc Starpresoru komitejas pozitīva lēmuma saņemšanas.

Izsludinātajā konkursā par tiesībām apbūvēt un apsaimniekot zemes gabalu Ķīpsalā bija pieteikušies pieci pretendenti - "Hansabanka", "Kalnozols celtniecība", "ELL Real Estate", "Varner & Partners" un "Latio - NCC". Pēc konkursa rezultātu paziņošanas radās diskusijas, jo daudzi ir apšaubījuši, vai "Varner & Partners" izstrādātais projekts ir bijis izdevīgākais gan paredzēto ieguldījumu, gan arhitektoniskā risinājuma ziņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!