Foto: PantherMedia/Scanpix
Reģistrēta šogad lielākā komercķīla - tās nodrošinātā prasījuma summa ir 1,181 miljards latu, liecina datubāzes "Lursoft" informācija.

Komercķīlas devējs ir Krievijas kompānija "Šahta Zarečnaja", bet ņēmējs - Krievijas "UVZ-Logistik". Kompānija "Šahta Zarečnaja" ieķīlājusi savus vērtspapīrus, obligācijas un citu līdzdalību Ventspils uzņēmumā "Indtec Baltic Coal". Darījumā noteikts, ka komercķīlas priekšmetu ir aizliegts ieķīlāt atkārtoti.

"Indtec Baltic Coal" kopš darbības uzsākšanas ir reģistrētas kopumā sešas ķīlas, no kurām trīs patlaban jau dzēstas. Visas iepriekš reģistrētās komercķīlas ir par vairākiem desmitiem miljonu latu.

"Lursoft" pieejamā informācija liecina, ka Ventspilī esošais "Indtec Baltic Coal" dibināts 2004.gadā, un tā pamatkapitālu ir 22,311 miljoni latu. Atsaucoties uz iesniegto pārskatu, "Lursoft" informē, ka 2012.gadā holdingkompānija veikusi pirmsprojekta izpētes darbus akmeņogļu pārstrādes rūpnīcas celtniecībai. 2012.gadu uzņēmums noslēdzis ar 208,3 tūkstošu latu zaudējumiem.

"Šahta Zarečnaja" pieder 63,28% "Indtec Baltic Coal" kapitāldaļu. Kopumā 33% īpašniece ir Nīderlandes kompānija "Indtec Finance B.V.", bet 3,72% - Krievijas "Ugoļnaja kompaņija "Zarečnaja"", liecina "Lursoft" dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!