Foto: DELFI
Vērienīgais projekts "Z - torņi" tuvākajos mēnešos plāno svinēt spāru svētkus. Aptuveni pusotru gadu pirms torņu atklāšanas jau pārdoti ir desmit apartamenti, dārgākais no kuriem notirgots par 6,2 miljoniem eiro, portālam "Delfi" stāsta projekta attīstītāja "AS Towers Construction Management" pārdošanas departamenta vadītāja Irēna Viļuma.

Abi daudzstāvu torņi pēdējā gada laikā ir "izauguši" pamatīgi un, lai gan tas no apakšas nav manāms, viens no tiem ir uzbūvēts par teju 10 metriem garāks nekā otrs. "Delfi" viesojās lielākā torņa - Dienvidu - 123 metrus augstajā, 30.stāvā, no kura saulainā laikā redzams pat Baltijas juras līcis, kā arī paveras skats teju uz katru Rīgas nostūri. Viļuma atklāj, ka lielākā daļa no jau pārdotajiem apartamentiem gan sniedzoties tikai līdz 24.stāvam. Savukārt "dzīvoklis rekordists" pārdots Ziemeļu torņa augšējā stāvā.

Patlaban būvniecība nenorit tikai torņu augstākajos stāvos, kā arī celtniecības un metināšanas darbi notiek arī četrus stāvus zem zemes, kur, zemāk par Daugavas līmeni, ieplānota autostāvieta. "Delfi" novēroja, ka šobrīd objektā strādā vairāki desmiti strādnieku, no kuriem lielākā daļa piesaistīta stiklošanas darbiem.

Portāla "Delfi" fotoreportāžā redzama Rīgas panorāma no torņu 30. stāva, kā arī paša projekta būvniecības darbi ārējā apdarē un pazemes autostāvietā:

Torņu podiumā, kas savienos abus torņus, paredzēti restorāni, konferenču telpas, kafejnīcas, veikali un diennakts apkalpošanas serviss, bet otrajā un trešajā stāvā tiks iekārtots fitnesa klubs ar SPA un relaksācijas kompleksu, kā arī 25 metru garu baseinu. Savukārt četru līmeņu apakšzemes auto stāvvietu papildinās auto mazgātuve un apģērbu ķīmiskās tīrītavas serviss.

Pārdaugavā pie Zunda kanāla iepretim Preses namam iecerētais projekts tika aizsākts 2008.gadā, taču 2009.gada sākumā būvniecība tika apturēta, skaidrojot to ar "tehnoloģisko pārtraukumu".

Celtni veido no diviem apaļiem torņiem, kas katrs būs 30 stāvus augsts. Augstākais tornis sniegsies aptuveni 123 metru augstumā. Kopējā augstceltņu telpu platība sasniegs aptuveni 100 000 kvadrātmetru, no kuriem 70 000 kvadrātmetri atradīsies virs zemes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!