Valsts ieņēmumu dienestā (VID) varētu apvienot Finanšu policiju un Muitas policijas pārvaldi, otrdien intervijā LNT teica finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola.

Komentējot VID korupcijas skandālu, ministre atzīmēja, ka notiek aktīvs darbs, lai "šo sērgu dienestā izskaustu" un VID vadītājai ir dots laiks līdz maijam, lai rosinātu un īstenotu nopietnas izmaiņas dienestā.

Pēc viņas teiktā, VID sakārtošana ir ļoti svarīga un ir jānodrošina plašāka darbinieku rotācija struktūrvienībās, kas ir visvairāk pakļautas korupcijas riskam.

Tāpat viens no risinājumiem varētu būt Finanšu policijas un Muitas policijas pārvaldes apvienošana. "Viena ideja pie kuras šobrīd tiek strādāts ir Finanšu policijas un Muitas policijas pārvaldes apvienošana, veidojot kopīgu Nodokļu policijas pārvaldi, stiprinot šīs vienības un nodrošinot stingrāku kontroli," teica Reizniece-Ozola, piebilstot, ka papildus ir jāstiprina Iekšējās kontroles dienests, ieviešot to tiešā ģenerāldirektora pakļautībā.

Tiekot strādāts arī pie likumdošanas izmaiņām, lai būtu vieglāk atbrīvoties no negodprātīgiem darbiniekiem, kā arī drošības dienesta stiprināšanai.

Reizniece-Ozola arī atklāja, ka pagaidām neviens negodprātīgs darbinieks neesot atlaists, bet vairāki darbinieki ir aizgājuši paši.

Jau vēstīts, ka Reizniece-Ozola marta beigās VID ģenerāldirektorei Inārai Pētersonei uzdeva nodrošināt VID struktūru vadītāju un vietnieku rotāciju, kas tiks veikta ik pa pieciem gadiem. Savukārt jau līdz šā gada 1. maijam VID ģenerāldirektorei ir jānodrošina, lai tie dienesta darbinieki, par kuriem ir kritusi nopietna aizdomu ēna un par kuriem ir informācija, ka no viņu puses ir bijusi negodprātīga darbība, VID esošajās struktūrās vairs nestrādātu.

VID ir finanšu ministra padotībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas nodrošina nodokļu maksājumu un nodokļu maksātāju uzskaiti, valsts nodokļu, nodevu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu iekasēšanu Latvijas teritorijā, kā arī iekasē nodokļus, nodevas un citus obligātos maksājumus Eiropas Savienības budžetam, īsteno muitas politiku un kārto muitas lietas. VID ir izveidots 1993.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!