Foto: F64

Īstenojot Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstītu projektu, Rēzeknē un Rēzeknes un Viļānu novados plānots izveidot 71 jaunu darbavietu, informēja Rēzeknes pilsētas pašvaldībā.

Projekta "Industriālo teritoriju tīklojuma izveide uzņēmējdarbības veicināšanai Rēzeknes pilsētas, Rēzeknes un Viļānu novados" realizācijas rezultātā plānots arī papildus piesaistīt nefinanšu investīcijas 10,7 miljonu eiro apmērā un samazināt degradētās teritorijas par 37,84 hektāriem.

Rēzeknē plānots izveidot 71 jauna darba vietu, papildus piesaistīt 4 327 584 eiro nefinanšu investīcijas un samazināt degradētās teritorijas par 21,41 hektāru. Viļānu novadā šie rādītāji ir attiecīgi 27 jaunas darba vietas, 1 617 046 eiro papildus piesaistītas nefinanšu investīcijas un degradēto teritoriju samazinājums par 8,1 hektāru. Rēzeknes novadā plānots izveidot 109 jaunas darba vietas, papildus piesaistītās 4 769 541 eiro nefinanšu investīcijas un samazināt degradēto teritoriju platības par 8,33 hektāriem.

Projekts "Industriālo teritoriju tīklojuma izveide uzņēmējdarbības veicināšanai Rēzeknes pilsētas, Rēzeknes un Viļānu novados" paredz Maskavas, Noliktavu un Varoņu ielu pārbūvi 3,1 kilometra kopgarumā Rēzeknē, Viļānu Centrālās un Tevenānu ielas pārbūvi 1643 metru kopgarumā, Rēzeknes novada pašvaldības ceļu pārbūvi Verēmu, Griškānu, Sakstagala, Stoļerovas, Lūznavas, Maltas, Ozolaines, Feimaņu, Ilzeskalna un Mākoņkalna pagastos 19,181 kilometru kopgarumā, ūdens un kanalizācijas tīklu pārbūvi un izbūvi atsevišķajos ielu posmos Rēzeknē un Viļānos, zemesgabalu rekultivāciju 3,9 hektāru kopplatībā Rēzeknē investīciju piedāvājumam.

Tā mērķis ir, balstoties uz komersantu vajadzībām, komercdarbībai nepieciešamās publiskās infrastruktūras sakārtošana privāto investīciju apjoma pieaugumam un uzņēmējdarbības attīstībai Rēzeknē un Rēzeknes un Viļānu novados, reģenerējot degradētās teritorijas. Tā ilgums - 21 mēnesis.

Projekta kopējās attiecināmās izmaksas ir 11 795 780 eiro, no tiem ERAF finansējums - 10 026 413 eiro, valsts budžeta dotācija - 492 626 eiro un pašvaldību finansējums - 1 276 741 eiro. Projekta finansējuma saņēmējs ir Rēzeknes pilsētas dome, projekta sadarbības partneri - Rēzeknes novada pašvaldība, Viļānu novada pašvaldība, SIA "Rēzeknes ūdens" un SIA "Viļānu namsaimnieks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!