Foto: Publicitātes foto
Rīgas pašvaldība atklātā mutiskā izsolē ar augšupejošu soli par 2 422 650 eiro pārdod vairākus zemesgabalus un 23 ēkas kā lietu kopību Rīgas centrā, Tallinas ielā, liecina Rīgas domes Īpašuma departamenta mājaslapā esošā informācija.

Tiek izsolīta administratīvā ēka un zemesgabals 625 kvadrātmetru platībā Tallinas ielā 6, 21 ēka, tostarp 20 palīgēkas un viena - administratīvā, un zemesgabals 8729 kvadrātmetru platībā Tallinas ielā 10 un administratīvā ēka un zemesgabals 1996 kvadrātmetru platībā Tallinas ielā 12A kā lietu kopība vienam pircējam.

Izsoles sākumcena ir 2 422 650 eiro, izsoles solis - 100 000 eiro. Izsolei var pieteikties līdz 30.oktobrim, tā notiks 7.novembrī Rīgas domes 511.telpā.

Nekustamo īpašumu sastāvā esošās ēkas celtas no 1900. līdz 1960.gadam. Ēka Tallinas ielā 6, kas ir 19.gadsimta otrās puses koka arhitektūras dzīvojamās mājas paraugs, un administratīvā ēka Tallinas ielā 10, kas ir nozīmīgs neogotiskās arhitektūras paraugs, saskaņā ar Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas konstatēto ir atzītas par kultūrvēsturiski vērtīgām ēkām. Ēka Tallinas ielā 6 ir saglabājusi savu vēsturisko veidolu. Ēka Tallinas ielā 10 ir saglabājusi autentisko būvapjomu, fasāžu kompozīciju un apdari, tā kopā ar ēku Tallinas ielā 6 veido vienotu Tallinas ielas apbūves fronti.

Nekustamie īpašumi Tallinas ielā 10 un Tallinas ielā 12A nav iznomāti. Nekustamo īpašumu Tallinas ielā 6 pašlaik lieto Rīgas Šaha skola, kuru paredzēts pārvietot uz citām telpām.

Nekustamie īpašumi atrodas valsts nozīmes pilsētbūvniecības pieminekļa "Rīgas pilsētas vēsturiskais centrs" robežās un UNESCO Pasaules kultūras mantojuma objekta "Rīgas vēsturiskais centrs" teritorijā. Tie atrodas gan publiskās apbūves, gan apstādījumu teritorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!