Viena no Latvijas lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem "Rimi Latvia" ģenerāldirektors Knuts Kvisviks no 1.jūnija atstāj savu amatu, raksta laikraksts "Dienas Bizness" (DB).
Kvisviks DB atzinis, ka lēmumu par profesionālās darbības maiņu pieņēmis jau pirms gada, taču vēlējies pabeigt iesāktos projektus - atklāt trīs jaunus hipermārketus, uzbūvēt līdz galam izplatīšanas centru un biroja ēku, kā arī ieviest dzīvē jauno "Rimi" logo un dizainu.

"Rimi Latvia" mātes uzņēmums "ICA Baltic AB" Kvisvikam piedāvājis vadīt līdzvērtīgu organizāciju citā valstī, taču viņš atteicies, lai paliktu Latvijā. Savus nākotnes plānus Kvisviks neatklāja.

"Rimi Latvia" ģenerāldirektora pienākumus pildīs līdzšinējais "Rimi Eesti" vadītājs Kristers Akerbergs, informē laikraksts. Akerbergam ir 30 gadu pieredze tirdzniecībā Zviedrijas uzņēmumā "ICA". Intervijā DB topošais "Rimi Latvia" vadītājs atzinis, ka neplāno izmaiņas līdzšinējā "Rimi" darbībā Latvijā, ir labi informēts un ļoti apmierināts ar uzņēmuma attīstību mūsu valstī.

Maija sākumā Akerbergs ieradīsies Rīgā, lai iepazītos ar mazumtirdzniecības veikalu tīkla darbību Latvijā un darbiniekiem.

Kvisviks Latvijas uzņēmumā strādā kopš 1997.gada, viņa vadībā notikusi apvienošanās ar mazumtirdzniecības veikalu tīklu "Interpegro". Uzņēmējs, kas dzimis Norvēģijā, smagi cieta 2000.gada 17.augustā notikušajos sprādzienos universālveikalā "Centrs".

Uzņēmumam pašlaik Latvijā ir 34 veikali - 3 "Maxi" hipermārketi un 31 lielveikals. "Rimi Latvia" neto apgrozījums 2002.gadā bija 85,4 miljoni latu. Pērn uzņēmums Latvijā investējis 29 miljonus latu. Šogad kopējās investīcijas Latvijas tirgū pārsniegs 14 miljonus latu.

"Rimi Latvia" mātes uzņēmums ir "ICA Baltic AB". "ICA Baltic AB" mātes uzņēmuma "ICA Ahold AB" apgrozījums pērn Skandināvijā un Baltijas valstīs sasniedza 4,907 miljardus latus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!