Foto: DELFI

Satiksmes ministrs Aivis Ronis otrdien un trešdien uzturēsies darba vizītē Maskavā, Krievijā, vizītes laikā tiks parakstīts sadarbības protokols par starptautisko viesabonēšanas tarifu samazināšanu, informēja Satiksmes ministrija.

Satiksmes ministra vadītās delegācijas vizīte Maskavā notiek starptautiskās transporta un loģistikas izstādes "TransRussia" ietvaros.

Vizītes laikā Ronim paredzēta tikšanās ar Krievijas sakaru un masu komunikāciju ministru Igoru Ščogoļevu, un šīs tikšanās laikā tiks parakstīts protokols par starptautisko viesabonēšanas tarifu samazināšanu un sadarbību viesabonēšanas jomā.

Izstrādātais dokuments paredz sešu mēnešu laikā pēc tā noslēgšanas savstarpēji vienoties par viesabonēšanas tarifu samazināšanu, un to parakstījuši arī Latvijas un Krievijas mobilo sakaru operatoru pārstāvji – no Latvijas puses SIA "Bite Latvija", SIA "Latvijas Mobilais Telefons", SIA "Tele2" un AS "Telekom Baltija".

Jautājumu par vienošanās nepieciešamību mobilo sakaru jomā 2011. gada augustā aktualizēja Krievijas Telekomunikāciju un masu saziņas ministrijas delegācija abu valstu sarunās par 800 MHz joslas turpmāko izmantošanu mobilo sistēmu attīstībai, ņemot vērā, ka līdzīgas vienošanās viesabonēšanas jomā Krievija jau noslēgusi ar Somiju un Poliju. Saņemot Latvijas mobilo sakaru operatoru konceptuālu atbalstu vienošanās slēgšanai, Satiksmes ministrija (SM) uzsāka darbu pie dokumentu redakcionālas sagatavošanas un saskaņošanas.

SM plāno izstrādāt un noslēgt sadarbības protokolu par starptautisko viesabonēšanas tarifu samazināšanu arī ar Baltkrievijas Sakaru un informatizācijas ministriju.

Tāpat vizītes ietvaros ministram notiks divpusēja tikšanās ar Krievijas transporta ministru Igoru Ļevitinu. Tās laikā tiks pārrunāts paveiktais jautājumā par vilcienu kustības laika samazināšanu maršrutā starp Rīgu un Maskavu, kā arī darbs pie divpusējās līgumtiesiskās bāzes sagatavošanas dzelzceļa jomā un sadarbība civilās aviācijas gaisa kuģu meklēšanas un glābšanas jomā. Tāpat būs arī diskusija par transporta infrastruktūras pilnveidošanu starp Latviju un Krieviju.

Konferencē "TransRussia" SM valsts sekretārs Anrijs Matīss uzstāsies ar runu "Latvijas transporta un loģistikas nozares iespējas sadarbībai ar Krieviju", kā arī piedalīsies izstādes atklāšanā un apmeklēs Latvijas uzņēmumu stendus. Izstādē piedalās VAS "Latvijas dzelzceļš", lielākās Latvijas ostas un citi lieli nozares uzņēmumi, piemēram, "SUNGATE", "MAN-TESS", "Riga Universal Terminal", "LDz Cargo" un citi.

25. aprīļa vakarā Latvijas vēstnieks Krievijas Federācijā Edgars Skuja rīko pieņemšanu par godu satiksmes ministra vizītei Krievijā un Latvijas uzņēmēju dalībai izstādē "TransRussia". Šī pasākuma ietvaros turpināsies lietišķo kontaktu veidošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!