Reizēm, ieraugot kādu fotogrāfiju, nodomājam - "tas nevar būt īstenība". Arī redzot Bigaras (Bigăr) ūdenskritumu Rumānijā, tiešām šķiet, ka tā ir ilustrācija kādai pasaku grāmatai - ne velti šis tiek dēvēts par valsts un reizēm pat pasaules skaistāko ūdenskritumu.

Tas atrodas Aninas kalnu dabas rezervātā Rumānijas dienvidrietumos. Ūdens no avotiem kalna galā krīt pār klinti, ko klāj sūnas, un tālāk ietek Minisas upē. Interneta balsojumā šis ūdenskritums atzīts pat par skaistāko pasaulē, teikts portālā Placestoseeinyourlifetime.com.

Šīs vietas skaistums neslēpjas ūdens spēkā vai krituma augstumā, bet gan klints neparastajā formā, kas vieniem atgādina princeses kroni, bet citiem sēnes cepurīti vai lietussargu, kas pārliecies pār upi. Zem klints iespējams arī paiet un atrasties ūdenskrituma iekšpusē. Tāpat brīnišķīgs skats paveras no blakus esošā tiltiņa.

Ziemā ūdenskrituma kaskādes mēdz sasalt un pārvērsties pavisam maģiskā ainavā.

Netālu ir vēl citi brīnišķīgi ūdenskritumi, kas padara dabas parka apmeklējumu neatkārotjamu.

Turklāt visai interesants ir fakts, ka šis ūdenskritums atrodas tieši pusceļā starp Ziemeļpolu un Ekvatoru, teikts Huffingtonpost.com. Tas ir tieši uz 45 paralēles.

Kā nokļūt?

Ūdenskritums atrodas netālu no Aninas un Resitas pilsētām. Ērtākais veids, kā tur nokļūt ir ar automašīnu - brauciet pa ceļu 57 B, kas ved no Oravitzas (attēlā) uz Bozovici ciemu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!