Foto: Saeimas administrācija
Saeima ceturtdien, 3. jūnijā 1. lasījumā atbalstīja Maksātnespējas likuma grozījumus, kas tapuši, lai reformētu maksātnespējas administratoru darbības tiesisko regulējumu.

Šie grozījumi izdalīti no ļoti apjomīgajiem Maksātnespējas likuma grozījumiem, kas paredzēja izmaiņas fizisko personu maksātnespējas procesā, tostarp tā dēvētā nolikto atslēgu principa ieviešanu.

"Delfi" jau vēstīja, ka pret bijušā tieslietu ministra Jāņa Bordāna iecerēto maksātnespējas administratoru regulējuma reformu lieli iebildumi ir Latvijas Sertificēto maksātnespējas administratoru asociācijas pārstāvjiem, kas apgalvo, ka nevienā citā valstī maksātnespējas administratori nav pielīdzināti valsts amatpersonām.

Šā gada jūnijā Saeimas Tautsaimniecības komisija nolēma Bordāna priekšlikumus, kas iesniegti uz Maksātnespējas likuma trešo lasījumu, izdalīt atsevišķā likumā. Ņemot vērā iebildumus, pastāv nopietnas bažas, ka priekšlikumu izdalīšana var novest pie tā, ka šīs Saeimas sasaukuma laikā parlaments nepaspēs tos pieņemt.

Atbilstoši Saeimā lemtajam, deputāti savus priekšlikumus Maksātnespējas likuma 2. lasījumam varēs iesniegt līdz 17. jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!