Foto: LETA

Savulaik treknajos gados farmācijas uzņēmums "Grindeks" nāca klajā ar vērienīgu apbūves ieceri kvartālam starp Lāčplēša, Maskavas, Bārddziņu un Mazo Krasta ielu. Līdz ar ierobežojumiem pilsētas attīstības plānā, iecere pieklusa, bet pašlaik sākta tās teritorijas sakārtošana, novēroja portāls "Delfi".

Sīkāku informāciju par to, kad varētu sākties jaunā projekta virzība un ko "Grindeks" iecerējis būvēt, uzņēmumā gan nesniedz.

Sākotnējā iecere paredzēja kvartālā starp Lāčplēša, Maskavas, Bārddziņu un Mazo Krasta ielu uzbūvēt multifunkcionālu ēku 24 stāvu augstumā, kurā būtu viesnīca, biroju telpas, vairākstāvu autostāvvieta, dzīvojamās telpas, izstāžu zāle utt. Realizācijā tika solīts ieguldīt aptuveni 36 miljonus eiro, liecina aģentūras LETA arhīvs.

Zemesgabals pie Salu tilta pieder "Grindeks" meitasuzņēmumam "Namu apsaimniekošanas projekti".

Iecere savulaik izcēlās ar to, ka tās dēļ tā laika Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers bija gatavs grozīt galvaspilsētas attīstības plānu un atcelt noteikumus par teritorijas aizsardzību, pret ko iebilda arhitekti.

Proti, uzņēmums vēlējās būvēt 24 stāvu torņus, bet šajā teritorijā atļauta maksimums deviņu stāvu apbūve.

"Katrai pilsētai jābūt vecpilsētai, bet šī vieta ir ārpus tās. Neredzu iemeslu, kādēļ te nevarētu būvēt 24 stāvus, tālāk vēl vēlētos būvēt ēku ar 50 stāviem," 2009. gada oktobrī Rīgas domes Investīciju un uzņēmējdarbības veicināšanas padomes sēdē sacīja Lipmans. "Negribu deviņus stāvus, gribu 24!"

"Namu apsaimniekošanas projektu" pērnā gada pārskata vadības ziņojumā skaidrots, ka 2015. gadā turpinājās darbs ar kompāniju "Metrum" par lokālplānojuma izstrādi projekta teritorijai ar mērķi palielināt atļauto apbūves stāvu skaitu vismaz līdz 16 stāvu apbūvei.

Uzņēmums atgādina, ka 2014. gadā tika noslēgts trīspusējs līgums starp Rīgas pilsētas pašvaldību, "Metrum" un "Namu apsaimniekošanas projektiem" par lokālplānojuma izstrādi un notiek tā pirmās redakcijas publiskā apspriešana. Plānots, ka visi darbi tiks pabeigti līdz 2016. gada beigām.

Par ēku nojaukšanu apbūves gabalā Maskavas ielā 78 noslēgts līgums ar uzņēmumu "Marum būve".

Uzņēmums "Namu apsaimniekošanas projekti" dibināts 2006. gadā. Tā vienīgais īpašnieks ir "Grindeks". Pērn kompānija cieta 347,8 tūkstošu eiro zaudējumus.

Farmācijas kompānijas "Grindeks" koncerns pērn apgrozīja 82,7 miljonus eiro, kas ir par 6,6% mazāk nekā 2014. gadā. Koncerna neto peļņa, kas attiecināma uz mātessabiedrības akcionāriem, 2015. gadā bija viens miljons eiro, vēsta LETA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!