Foto: F64

Rīgas brīvostas valde šodien, balstoties uz starptautiskās auditorkompānijas "Deloitte" ieteikumiem, nolēma sākt ostas pārvaldes reorganizāciju, pastāstīja brīvostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks (GKR).

Ostas valde trešdien iepazinās ar ostas pārvaldes funkciju un organizatoriskās struktūras auditu, kuru veica "Deloitte".

Ameriks klāstīja, ka "Deloitte" sagatavojis priekšlikumus, kas saistīti ar kardinālu ostas pārvaldes reorganizāciju, lai novērstu funkciju dublēšanos un pārvaldes dienestiem konkretizētu atbildības jomas. Ostas pārvaldē joprojām saglabājams pārvaldnieka un divi viņa vietnieka amati, savukārt departamentu skaitu ieteikts samazināt no 10 līdz sešiem, lai optimizētu darbību mārketinga, juridiskajā un kuģošanas jomā.

Ostas valdes priekšsēdētājs norādīja, ka vēl nav skaidrs, vai tiks ieviesti visi auditora ieteikumi, taču nolemts, balstoties uz "Deloitte" priekšlikumiem, virzīties tālāk un sākt ostas reorganizāciju, kas notiks divos posmos.

Pēc Amerika teiktā, pirmajā posmā pēc Rīgas brīvostas pārvaldnieka ieteikuma jau nolemts samazināt štata vietas ostas pārvaldē par 12, savukārt otrajā posmā pārvaldniekam uzdots izveidot darba grupu, lai izstrādātu detalizētu pārmaiņu plānu, un 7.decembra valdes sēdē ziņot par padarīto.

Rīgas brīvostas pārvaldē kopumā ir 404 štata vietas, tostarp no kurām 167 ir Ostas policijā, savukārt 98 administrācijā. 12 štatu vieta samazināšana attiecas uz ostas pārvaldes administrāciju.

Rīgas brīvostas valde jūlijā nolēma veikt visaptverošu ostas pārvaldes funkciju un organizatoriskās struktūras auditu.

Ameriks norādīja, ka, ņemot vērā virkni būtisku faktoru, piemēram, ģeopolitisko un ekonomisko situāciju, Eiropas tiesiskā regulējuma izmaiņas, Rīgas brīvostas projektu attīstību, kā arī Valsts kontroles rekomendācijas un Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas lēmumu attiecībā SIA "Rīgas brīvostas flote" restrukturizāciju, nolemts veikt brīvostas pārvaldes darba un funkciju auditu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!