Foto: LETA
Otrdien ar oficiālām vakariņām sāksies Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forums (PLEIF), kurā dalību reģistrējuši vairāk nekā 350 latviskas izcelsmes uzņēmēji, pētnieki, finansisti, inženieri, juristi un citi profesionāļi no 21 pasaules valsts, portālu "Delfi" informēja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerā.

Forumā pārstāvēti apstrādes rūpniecības, finanšu, jurisprudences, mežsaimniecības, izglītības, transporta, farmācijas, informācijas un komunikācijas pakalpojumu, arhitektūras, dizaina, valsts pārvaldes u.c. sektori. Tā dalībnieki nāk no ASV, Austrālijas, Beļģijas, Horvātijas, Igaunijas, Itālijas, Īrijas, Kanādas, Kataras, Lielbritānijas, Lietuvas, Luksemburgas, Nīderlandes, Norvēģijas, Singapūras, Šrilankas, Šveices, Urugvajas, Vācijas, Zviedrijas un Latvijas.

Foruma priekšvakarā, 2.jūlijā, notiks tā starptautisko dalībnieku iepazīšanās vakariņas ar Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) uzrunu.

Savukārt 3.jūlija programmā ir sešas diskusijas: Latvijas vieta globālajā pasaulē, Latvijas uzņēmējdarbības vide, eksportspējīgajās nozares – ražotājiem un pakalpojumu sniedzējiem, inovācijas un investīcijas tehnoloģijās, kā arī radošajās industrijās.

Foruma norisi būs iespējams vērot arī "Delfi" tiešraidē.

3.jūlija izskaņā notiks Foruma dalībnieku pieņemšana pie Valsts prezidenta, bet 4.jūlijā noritēs vairāki PLEIF satelītpasākumi – Rīgas Tehniskās universitātes organizēta diskusija "Inovāciju ekosistēma Latvijā un augstskolu loma tajā," LTRK sarunas par to, kā uzsākt eksportu uz ASV un Lielbritāniju, IT Demo centrā diskusija "Inkubācija 2.0 – iespēja nostiprināt IT nozari Latvijā."

Savukārt Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariāts organizēs semināru par to, kādas iespējas uzņēmējiem paver Latvijas prezidentūra šai organizācijā.

Uz foruma satelītpasākumiem paredzēta iepriekšēja pieteikšanās, vietu skaits ir ierobežots.

PLEIF mērķi ir veicināt savstarpēju saziņu un sadarbības projektu veidošanos starp dažādu uzņēmējdarbības nozaru pārstāvjiem Latvijā un pasaulē, investīciju un zināšanu kapitāla piesaisti, ārvalstu investīcijām pievilcīgas un godīgas uzņēmējdarbības vides izveidi, kā arī stiprināt ārpus Latvijas dzīvojošo latviešu saikni ar Latviju un veicināt to līdzdalību Latvijas ekonomikas izaugsmes procesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!