Foto: PantherMedia/Scanpix
Patlaban brīvajā tirgū ir vairāk nekā 26 000 elektroenerģijas lietotāju, kas patērē ap 73% elektroenerģijas, un no tiem 3185 ir mājsaimniecības, informēja AS "Sadales tīkls".

Iedzīvotāju izpratni un interesi par elektroenerģijas tirgus atvēršanu mājsaimniecībām apliecina gan elektroenerģijas tirgotāju aktivitāte un piedāvājumi, gan piedāvāto pakalpojumu attīstība.

"Sadales tīkla" klientu līgumu direktors Vents Kleikalīdis norāda, ka elektroenerģijas tirgū patlaban ir 120 000 klientu. Mēnesī vidēji 200 "Sadales tīkla" klientu veic elektroenerģijas tirgotāja maiņu, kas apliecina gan sabiedrības informētību par savām iespējām - izvēlēties savam elektroenerģijas patēriņam izdevīgāko piedāvājumu -, gan veicina elektroenerģijas tirgotāju aktivitāti un konkurenci.

Negaidot elektroenerģijas tirgus atvēršanas datumu - 2015.gada 1.janvāri - jau 3185 mājsaimniecības ir kļuvušas par elektroenerģijas tirgus dalībniecēm un izvēlējušās savam elektroenerģijas patēriņam un vajadzībām izdevīgāko piedāvājumu.

Tāpat vērojama elektroenerģijas tirgus attīstība. Jau patlaban 22 tirgotāji ir noslēguši līgumu ar "Sadales tīklu", savukārt Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā reģistrēti 59 komersanti, kas vēlas tirgot elektroenerģiju.

Papildus elektroenerģijas tirgotāju skaita pieaugumam, palielinās arī elektroenerģijas iepircēju skaits, kuru uzdevums ir iepirkt elektroenerģiju no ražotājiem un nodrošināt balansēšanas pakalpojumu. No "Sadales tīkla" elektrotīklam pieslēgtajiem ražotājiem elektroenerģiju iepērk četri tirgotāji - AS "Latvenergo", SIA "Enefit", AS "Enerģijas publiskais tirgotājs" un SIA "AJ Power".

Elektroenerģijas tirgotāju skaits Latvijā pieaug un patlaban elektroenerģijas tirdzniecību "Sadales tīkla" klientiem veic - "Latvenergo", "Enefit", SIA "Baltic Energy Services", SIA "BCG Riga", SIA "Inter Rao Latvia", SIA "Fenzo", SIA "Baltcom TV", SIA "Geton Energy", SIA "NoventisenergyTrade", SIA "WIN Baltic" un SIA "220 Enerģija".

Elektroenerģiju mājsaimniecībām patlaban aktīvi tirgo "Latvenergo", "BCG Riga", "Baltcom TV" un "220 Enerģija".

"Sadales tīkls" turpina stiprināt savstarpējo sadarbību ar tirgotājiem, lai brīdī, kad elektroenerģijas tirgus Latvijā tiks atvērts arī 850 000 mājsaimniecībām, nodrošinātu tirgus veiksmīgu un automatizētu funkcionalitāti. "Sadales tīkls" īsteno vienotus sadarbības principus ar visiem tirgotājiem un ir paveicis visus nepieciešamos priekšdarbus, lai ikviens licencēts uzņēmums varētu nodrošināt elektroenerģijas tirdzniecību mājsaimniecībām. Ir izstrādāts īpaši tirgotājiem domāts interneta portāls "www.e-st.lv", kas ir bezmaksas darba vide, ko ikviens elektroenerģijas tirgotājs var izmantot savu klientu apkalpošanai - piedāvājumu sagatavošanai un rēķina izrakstīšanai.

"Sadales tīkls" ir elektrotīkla uzturētājs un attīstītājs Latvijā, kā arī sadarbības partneris visiem elektroenerģijas tirgotājiem. Pēc tirgus atvēršanas mājsaimniecībām uzņēmums turpinās nodrošināt elektroenerģijas patēriņa uzskaiti, bojājumu novēršanu, pieslēguma pakalpojumus, elektroapgādes tīkla uzturēšanu visā Latvijā.

Jau ziņots, ka mājsaimniecībām elektroenerģijas tirgu atvērs no 2015.gada 1.janvāra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!