Foto: Shutterstock
Mūsdienu pasaulē tehnoloģijas ir attīstījušas tik tālu, ka lielu daļu darbu, kas agrāk bija paveicami vien atrodoties birojā, nu, ir iespējams veikt, neizejot no savas mājas. Iespējams ne tikai meklēt un pētīt informāciju globālajā tīmeklī, bet pat ar videozvana starpniecību neklātienē piedalīties sapulcēs.

Medijs "Business Insider" izveidojis sarakstu ar profesijām, kuru pārstāvji vismaz daļu savu pienākumu var mierīgi veikt, strādājot mājās.

Privātdetektīvs

Foto: stock.xchng

Privātdetektīva profesija ir visai noslēpumaina un, iespējams, arī piedzīvojumiem bagāta. Tomēr šī darba ikdiena ir nedaudz atšķirīga no tās, ko ierasts redzēt Holivudas filmās, – pakaļdzīšanās, apšaudes vismaz pāris reizes dienā un skaistules, kas pie pirmās izdevības cenšas noskūpstīt.

Realitātē lielu daļu laika privātdetektīvi pavada, pārskatot dažādus informācijas avotus, tostarp meklējot informāciju internetā, pētot dokumentus, sazinoties ar cilvēkiem un runājot pa telefonu, raksta "Business Insider". Saprotams, šos darbus iespējams paveikt, strādājot mājās.

Veterinārārsts

Foto: PantherMedia/Scanpix

Šeit gan uzreiz jāmin, ka ASV medijs izdala atsevišķu veterinārārstu grupu, proti, "dzīvnieku zobārstus".

Lai gan bez ierašanās specializētajā kabinetā un procedūru veikšanas šis darbs nav iedomājams, daļu darba laika iespējams strādāt arī mājās. Piemēram, vetārsts mājas apstākļos var izpētīt un aprakstīt rentgena uzņēmumus, kā arī plānot nepieciešamās procedūras.

Psihologs

Foto: PantherMedia/Scanpix

Arī psihologa ikdienas ritms ļauj daļu darbu veikt mājās – izpētīt visus pieejamos klienta dokumentus un informāciju par viņu. Taču arī šajā darbā bez personīga kontakta, protams, neiztikt.

Interjera dizainers

Foto: PantherMedia/Scanpix

Gluži kā lielākā daļa šajā sarakstā minēto profesiju, arī interjera dizainers daļu sava darba laika var pavadīt mājās. Līdzīgi kā citiem amatiem, arī šīs jomas speciālistiem ir jātiekas ar klientiem, jāuzzina viņu vēlmes, iespējas un jāapskata telpas, taču būtiskākais, proti, idejas un skiču radīšanas process, neprasa sēdēšanu birojā.

Sabiedrisko attiecību speciālists

Foto: DELFI

Reklāmas kampaņu plānošana, krīzes menedžments, preses relīžu sagatavošana – arī sabiedrisko attiecību speciālists savu ikdienu var plānot tā, lai lielāko daļu darbu būtu iespējams paveikt neizejot no mājas.

Tiesa gan, sabiedrisko attiecību darboņiem neizbēgami nākas tikties ar klientiem, kas savukārt nozīmē došanos ārpus mājas.

Zoologs

Foto: PantherMedia/Scanpix

Izrādās, saskaņā ar "Business Insider" vēstīto, arī zoologa amats ļauj daļu darbu paveikt mājās. Bez 'došanās pasaulē' gan neiztikt arī zoologiem, taču pienākumus, kas saistīti ar pētniecību šīs specialitātes pārstāvji var veikt arī sēžot pie galda, savā iemīļotajā krēslā mājās.

Ceļojumu, ēdienu, sporta u.c. apskatnieks

Foto: Shutterstock

Rakstnieki savus garadarbus visbiežāk nesaraksta, sēžot birojā, kopā ar vēl pārdesmit aroda brāļiem, taču viņi nebūt nav vienīgie, kuri savu laiku var plānot visnotaļ brīvi.

Arī tā sauktie blogeri, kā arī dažādi ceļojumu, ēdienu, sporta un citu nozaru apskatnieki, kā arī žurnālisti nav "piesieti" biroja krēslam. Šo darbu tik tiešām iespējams veikt no jebkuras vietas, galvenais noteikums – labs interneta savienojums un ērts krēsls, kurā iekārtoties kārtējā apskata sarakstīšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!