"Skonto" uzņēmumu grupas lielākais līdzīpašnieks un neformālais līderis Guntis Indriksons pārdevis kontrolpaketi grupas kompānijā SIA "Prima S.R", kas pazīstama ar darbību nekustamo īpašumu jomā un kā "Skonto olimpiskā centra" apsaimniekotāja, ceturtdien raksta "Dienas Bizness".
Laikraksts norāda, ka Indriksons pirms šī darījuma par lielāko "Prima S.R." līdzīpašnieku (aptuveni 85% kapitāldaļu) bija kļuvis, kad viņam pagājušā gada februārī 260 642 šīs sabiedrības kapitāldaļas uzdāvināja ASV Delaveras štatā reģistrētā ārzonas kompānija "Kendle International L.L.C." (tās pilnvarotais pārstāvis bija cits redzams Skonto uzņēmumu pārstāvis Dainis Kalnpurs).

Savukārt šā gada maijā Indriksons savu kapitāldaļu skaitu kompānijā bija palielinājis, ieguldot tajā vēl 901 425 latus.

Pēc "Dienas Biznesa" informācijas, par diviem citiem "Prima S.R." līdzīpašniekiem šā gada martā bija kļuvuši Saeimas deputāts Ainārs Šlesers un uzņēmējs Viesturs Koziols, kuri attiecīgi 97 972 un 92 973 kapitāldaļas kompānijā oficiāli par nominālvērtību iegādājās no Indriksona un toreizējā "Prima S.R." direktora Roberta Lejas. Arī viņi savas kapitāldaļas nu pārdevuši Dānijas kompānijai, savukārt par "Prima S.R." direktoru septembra vidū kļuvis Holandes pilsonis Antonijs Vouters Jozefs van Vlerkens.

Par "Prima S.R." jauno īpašnieci, iegādājoties visas tās 1 228 000 kapitāldaļas, kļuvusi 2000.gadā reģistrētā Dānijas kompānija "ICA Danmark, A/S". Darījuma summa netiek atklāta, taču gaidāms, ka tā būs zināma, kad Šlesers iesniegs savu nākamo amatpersonas deklarāciju, piebilst laikraksts.

"Dienas Bizness" norāda, ka "Prima S.R." līdz šim plašāku publicitāti bija ieguvusi kā līdzīpašniece SIA "Policijas olimpiskais sporta centrs", kura bija iesaistīta skandālā ap finansējuma piešķiršanu "Policijas olimpiskā centra" celtniecībai. Pašlaik tā paziņojusi par plāniem celt jaunu starptautisku izstāžu, kultūras un atpūtas centru Zaķusalā.

Dānijas kompānijai "ICA Danmark", Latvijā vēl pieder 100% īpašumdaļu citā nekustamo īpašumu firmā - SIA "Real Invest", kuras kapitāldaļas pērn tāpat pārdeva Šlesers. Par iemesliem, kāpēc pieņemts lēmums pārdot SIA "Prima S.R.", "Skonto" pārstāvji informāciju pagaidām nav snieguši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!